Знаете ли за играта Aliens: Colonial Marines? Тя беше разработена

...
Знаете ли за играта Aliens: Colonial Marines? Тя беше разработена
Коментари Харесай

Програмист открива малка грешка в кода на Aliens: Colonial Marines, провалила играта

Знаете ли за играта Aliens: Colonial Marines? Тя беше създадена от Gearbox Software, само че след две години бе тотално изгубена от зрителното поле на геймърите и критиците. Причината – извънземните са били „тъпи“.
Сега обаче един консуматор на  Aliens: Colonial Marines с прякор Jamesdickinson963 от портала ModDB се занимава с рационализиране на играта. Той откри в.INI файловете на настройка на изкуствения разсъдък, че за този проблем е отговорна (поне отчасти) една буквичка. Грешката се показва в кода:

ClassRemapping=PecanGame.PecanSeqAct_AttachXenoToTether -> PecanGame.PecanSeqAct_AttachPawnToTeather,

където последната дума би трябвало да се напише като Tether. Командата би трябвало да управлява „позицията, тактиката, патрулирането и дейностите против целта на враговете“. Поради грешката, естествено, кодът не е правил безусловно нищо.

От гейминг портала Kotaku изпробваха играта с направените промени. Според тях държанието на изкуствения разсъдък е радикално друго от оригинала. Но макар огромната разлика, модификацията не трансформира „фундаментално“ всички проблеми, които критиците и геймърите претърпяха при издаването на играта.

Aliens: Colonial Marines получи оценка от IGN 5/10 заради казуса с интелигентността на извънземните. Според критиците те просто не бяха задоволителни умни, с цел да изненадат играча. Заглавието не е обновявано още от юли 2013-та година. Така че е мъчно да отсъдим дали е отговорна нелепостта на извънземните или разработчикът, който е спрял да поддържа играта няколко месеца след издаването ѝ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР