Знаете ли най-дългата улица в България коя е и къде

...
Знаете ли най-дългата улица в България коя е и къде
Коментари Харесай

Цели 21.6 км: Знаете ли къде се намира най-дългата улица в България?

Знаете ли най-дългата улица в България коя е и къде се намира? Тя е в Русе и по нея можем да се разхождаме или караме цели 21.6 километра. Това е бул. " България ", който се отличава със своята впечатляваща дължина. Информацията е предоставена от Bgmaps. Платформата обгръща общо 70 000 километра пътна мрежа, като екипът зад нея актуализира данните за пътищата ежедневно.

Този бул. е част от интернационалния път, свързващ Русе и София.

От класацията се изключва Околовръстният път на столицата (52 км) и Скоростната автомагистрала в Перник (23 км).

Сред локалните поданици на Русе бул. " България " е прочут и като Международното шосе.

Той има основно значение като пътна артерия в града. Започва от входа на Русе от посока София и приключва при кръговото кръстовище на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. Пуснат е в употреба през 50-те години на предишния век, а през 70-те години е уголемен с в допълнение платно, осигуряващо безпроблемно прекосяване през всички пресичащи го улици.

Този бул. е също по този начин част от републиканските пътища I-2 и I-5 и поема огромна част от директния трафик през Дунав мост.

През 2017-та година жителите на региона проведоха митинг, изисквайки построяването на пешеходен надлез, който да усъвършенства сигурността на пешеходците.

За страдание булевардът също по този начин е прочут и с най-многото произшествия със загуби на човешки живот.

През 2020-та година беше приключено строителството на нов пешеходен надлез над оживения бул.. Съоръжение съставлява пешеходна връзка сред кварталите " Родина " и  " Чародейка ".

Източник: lupa.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР