Знаете ли кой е най-скъпо продаденият автомобил в историята? Това

...
Знаете ли кой е най-скъпо продаденият автомобил в историята? Това
Коментари Харесай

Ferrari от 1962 година: най-скъпата кола, продадена някога на търг

Знаете ли кой е най-скъпо продаденият автомобил в историята? Това е суперавтомобилът Ferrari 250 GTO от 1962 година. Тази неповторима ретро спортна класика беше продадена в Sotheby`s за рекордните $51,7- Още по-любопитното е, че колата е продадена за по-малко от 20 минути, оповестява Bloomberg.

Наддаването е било извършено по телефона при начална цена от $34 милиона, като двама анонимни индивида са били главните претенденти за автомобила. Те отмерено са повишавали офертите си.

Крайната цена, на която търгът завършва е $47 милиона, само че с таксите от аукционната къща цената доближава до $51,7 милиона.
 2023 година е рекордна за Ferrari
2023 година е рекордна за Ferrari

Компанията е доставила близо 14 000 първокласни автомобила и облагата ѝ е 1,26 милиарда евро

В света има единствено 36 Ferrari 250 GTO, които са създадени сред 1962-а и 1964-а година. Сред притежателите на тези колекционерски суперколи са стилният дизайнер Ралф Лорън и барабанистът на Pink Floyd Ник Мейсън.
 Снимка 617067
Източник:

2023-а година беше рекордна за Ferrari

Италианският производител на спортни и първокласни коли Ferrari регистрира облага за последното тримесечие на 2023 година, която надвиши прогнозите на анализаторите на Уолстрийт за края на една рекордна година за компанията.
 Снимка 624557
Източник:

Приходите на Ferrari за интервала възлизат на €1,52. Те са над упованията на специалистите, които предвидиха, че постъпленията от продажби ще доближат €1,5 милиарда през последните три месеца на миналата 2023-а година.

Компанията Ferrari е доставила на пазара 13 663 спортни и първокласни автомобила през предходната година, измежду които 3245 през последните три месеца на 2023-а.

Тенденцията през последните години е първокласният сегмент да пораства, макар общите стопански проблеми. Клиентите, които могат да си разрешат Ferrari, нормално не са толкоз подвластни от инфлацията и лихвените равнища при вземането на решенията си.

Освен това, върховите модели са и скъп актив, който резервира или дори с времето покачва своята стойност.
 Ferrari ще приема заплащания в криптовалути
Ferrari ще приема заплащания в криптовалути

След претенции на клиенти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР