Знаете ли кой е човекът, който стои зад страницата People

...
Знаете ли кой е човекът, който стои зад страницата People
Коментари Харесай

Колоритът на столицата: Кой е фотографът зад страницата People of Sofia


Знаете ли кой е индивидът, който стои зад страницата People of Sofia, която има над 150 000 почитатели в обществените мрежи?

Вероятно всеки един от вас е виждал най-малко една от фотосите на Вихрен Георгиев през годините, само че кой в действителност е той?

Родом от Бургас, Вихрен прекарва съзнателните си години в София, където взема решение да запечата елементарните градски поданици в невероятни фрагменти. Фотоапаратът постоянно е участвал във всекидневието му.



„ Всичко стартира още в ученическите ми години, когато открих един остарял фотоапарат в нас. Много ми хареса като механизъм и започнах да фотографирам любителски, записах се на кръжок, даже си направих лична фотолаборатория, в която вадех фотоси на хартия “, споделя Вихрен Георгиев.

„ После доста дълго време не можах да фотографирам, трябваше да работя, да изкарвам пари и да пребивавам и 2010 година, когато бях по-независим, по-улегнал като човек, още веднъж се върна и този интерес към мен. Тогава взех решение да направя страницата People of Sofia “, добавя той.



Вдъхновен от колорита на София, той стартира да снима столичани и гости на града.

„ Много хора се радват, че се появяват в страницата. Дори по едно време имаше проведени групи от ученички, които вървят по „ Витошка “ с вярата да ги фотографирам “, споделя още фотографът.

Има обаче и хора, които подхождат по-предпазливо.



Какво обаче отличава Вихрен от останалите фотографи, които запечатват моменти от живота на хората в огромния град?

„ Един другар беше ми дал определение за моите фотография, че е тиха снимка, т.е. няма преекспониране, няма веене какъв брой добър фотограф съм и какъв брой популярен кадър съм направил. Може би в това, че демонстрирам хората в естествената им среда и естествения им тип. За мен е доста значимо да показва индивида оптимално естествено “, споделя фотографът.



Освен с красиви фрагменти People of Sofia ангажира вниманието на своите почитатели и с погледа върху разнообразни обществени акции, отдадени на бащинството, психологичното здраве и имунизацията.

Чрез фотосите си Вихрен споделя и за неразказаните човешки истории. Иска да снима и отвън София, да вземем за пример дребни села, където да покаже хората, които остават обратно и като че ли подценени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР