Знаете ли какво трябва да направите, ако вие или ваш

...
Знаете ли какво трябва да направите, ако вие или ваш
Коментари Харесай

Как да оцелеем при инфаркт, когато сме сами и няма кой да ни помогне

Знаете ли какво би трябвало да извършите, в случай че вие или ваш непосредствен, получите инфаркт? Прочетете публикацията до край, тъй като информацията в нея може да избави човешки живот!
Представете си, че в този момент е 19:25 ч. И се прибирате у дома (разбира се, сами) след извънредно сложен ден на работа.
Вие сте доста изтощени и разочаровани. Изведнъж стартирате да изпитвате мощна болежка в гърдите, която стартира да се разгръща към ръката ви и да се качва към челюстта. Вие сте единствено на пет километра от най-близката болница. За страдание, не знаете дали можете да стигнете до нея. Вие сте прекосявали курс по първа помощ и сърдечен масаж, само че учителят, който е провел курса е споделил да не го вършиме сами.

И в действителност сърдечният масаж не е толкоз елементарен, колкото наподобява във филмите и телевизионните излъчвания, тъй че без подобаваща подготовка въобще не бихте се справили.
Как да оцелеете при сърдечен удар, когато сте сами?
Много хора се оказват сами, когато получат инфаркт. В този миг човек губи схващане и има единствено към 10 секунди, след което сърцето му стартира да бие неравномерно и усеща, че губи схващане.
Тези хора обаче могат да си оказват помощ с доста мощна и енергична кашлица.

Преди всяко изкашляне би трябвало да си поемете надълбоко въздух. Кашлицата би трябвало да е дълбока и продължителна, както при отхрачвания – да идва надълбоко от белите дробове. Поемането на мирис и кашлицата би трябвало да се повтарят на всеки 2 секунди без спиране, до момента в който дойде спешна помощ или до момента в който не усетите, че сърцето ви стартира да бие още веднъж обикновено.
Дълбоките вдишвания доставят О2 до белите дробове, а придвижванията при кашляне компресират сърцето и поддържат кръвообращението. Компресионното налягане върху сърцето също му оказва помощ да възвърне естествения си темп. По този метод жертвите на сърдечен удар могат да стигнат до болничното заведение.
Кажете на колкото се може повече хора.

Това може да избави живота им! Кардиолозите споделят, че в случай че всеки получи това обръщение и непринудено го изпрати на 10 души, той ще избави най-малко един живот.
Ако това известие се върне към вас повече от веднъж… апелирам, не се притеснявайте… в противен случай, би трябвало да се радвате, че имате доста другари, които се грижат за вас и ви припомнят по какъв начин да се справите при инфаркт.
Инфо: Ко4

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР