Знаете ли какъв чудовищен доклад на ДАНС има в Секретно

...
Знаете ли какъв чудовищен доклад на ДАНС има в Секретно
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари

" Знаете ли какъв колосален отчет на ДАНС има в Секретно деловодство? Той е за противозаконен експорт на медикаменти. Частен търговец не може да бъде самичък в тази верига. Има способи на заобикаляне на закона и контролни органи, които се вършат на фикуси. Как да им гласуваш кражба?! ".

Йорданов разяснява изявлението на Михаил Околийски, заместник-министър на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, който изясни, че " роенето на лечебните заведения е доста огромен проблем, който би трябвало да решим, тъй като ресурсът от 8,1 милиарда лв. е стеснен и не може да бъде разпределен върху още и още лечебни заведения ".

" Това са безумно доста пари, а на всичкото от горната страна ги крадат. Има наглостта да каже, че бил стеснен! В какво? В кражбите? Има големи милиони, осъществени от експорт на медикаменти погрешно, да не кажа незаконно - от началото на годината до момента ".

Държавата е сбъркана на централно равнище , счита Йорданов.

" Това е бюджет, който залага повече разходи, в сравнение с страната има. Всяка година се взима заем, който усилва дълга. Бюджетът може да бъде уравновесен. Никога няма се изхарчат парите за финансови разноски в тези разновидности и те го знаят.

Ако по този начин върви този финансов министър, дългът до края на мандата им ще стане 70 милиарда . Тези пари не се вкарват в стопанската система, а в обществени заплащания и повдигане на запллати на служители. Наливането на пари по този метод усилва инфлацията.

Най-безотговорно е държанието на Движение за права и свободи и на ГЕРБ. Те са наясно, че този бюджет не става. Всички, които работят, стават все по-бедни. По-добре е тази сглобка да бъде разглобена, тъй като е нездравословна. Трябва да се вършат уравновесени бюджети и да се каже на хората, че няма пари и би трябвало да се изтърпят известни ограничения, с цел да може по-късно за стартираме да живеем по-добре ", здаяви Йорданов.

Цените в България са по-високи от тези в Западна Европа поради неприятно ръководство , уточни още той.

" Инфлацията в България е по-висока, в сравнение с в Западна Европа ".

  " Ние ще обясняваме на хората какви са лъжци и каква е истината. Колкото по-бързо падне това нездравословно държавно управление, толкоз по-добре за всички нас ", акцентира Тошко Йорданов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР