Знаете ли как си е отишъл Буда от този свят?

...
Знаете ли как си е отишъл Буда от този свят?
Коментари Харесай

Знаете ли как си е отишъл Буда от този свят?

 Буда-медитация

Знаете ли по какъв начин си е отишъл Буда от този свят? Когато си е тръгнал, той е изразил учението си в две думи. Отровил го е един човек, поради незнанието си.

Той, несъмнено, не желал да отравя Буда, той желал да го нахрани по заслужен метод, поканил го на посетители и го нагостил.

Но го нагостил с гъби, които по това време на годината били отровни. И когато ял от гъбите, Буда схванал, че те са смъртно рискови. И по тази причина изял всичко, с цел да не остане нищо за индивида и да избави живота му.

А индивидът посрещнал Буда с обич, без да се досеща за нищо, и го хранел с такава обич, че Буда приемал това с признателност. Благодарил и си тръгнал.

Когато учениците пристигнали, го попитали: „ Какво Ти е, Гуруджи, за какво лежиш през целия ден по тил? “

„ Гъбите са отровни. Ядох ги на обяд, само че са с отрова “.

Повикали доктор. Лекарят пристигнал: „ Късно е, отровата е влезнала в кръвта, не мога да направя нищо. Той умира “. И учениците почнали да проклинат индивида, който е отровил Буда.

Но Буда споделил: „ Той е доста добър човек, не го проклинайте, той ги подготви с обич, нахрани ме с обич, той ми беше като майка. Първият човек, който ме нахрани, беше майка ми. А той е последният човек, който ме нахрани на този свят. Уважавайте го “.

„ Как да го почитаме, той Те е умъртвил! Проклинаме го, така или другояче! “

И тогава Буда вдигнал пръст и споделил:

„ Вие не сте разбрали учението Ми “.

Четете деликатно, през днешния ден става въпрос за същото, въпреки и след толкоз доста време. Буда е бил прав. Какво споделил Той?

„ Вие не сте разбрали учението Ми. На Буда може да се даде отрова, само че от Буда ще излезе единствено обич “.

Ето това е трансформацията. Ето за какво е необходим човек на този свят. Да трансформира всичко неприятно в положително.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР