Знаете ли къде е Люксембург? Между Германия, Франция и Белгия,

...
Знаете ли къде е Люксембург? Между Германия, Франция и Белгия,
Коментари Харесай

"Дюделанж" - когато си малък, но плашиш големите

Знаете ли къде е Люксембург? Между Германия, Франция и Белгия, на 2586 кв. км и с 602 хиляди поданици население.

Знаете ли къде е първенецът по футбол на Люксембург? В четвърта урна на жребия за груповата фаза на Лига Европа.

Точно по този начин! Днес " Дюделанж " ще научи ориста си! Всъщност, отборът към този момент знае какъв е - първи в историята. Така ще бъде записан вечно в историята на футбола в дребната страна тимът.



За първи път почитателите в Люксембург ще усетят вълнението от това да чакат по какъв начин ще се завъртят топките в урните. До в този момент те се вълнуваха единствено от директните резултати в мачовете и най-после сметките все не излизаха. През този сезон футболните последователи ще се вълнуват от евротурнири до декември!

Всъщност " Дюделанж " бе покрай влизане в групите на Лига Европа през сезон 2012/2013. Тогава обаче отборът загуби пагубно с общ резултат 1:7 от " Апоел " Тел Авив в плейофа.

През актуалният сезон обаче възпитаниците на немския треньор Дино Топмьолер извършиха програмата си по този начин, че да накарат много по-титулувани клубове да ги поставят в сметките. Само за информация ще споменем, че в третия квалификационен кръг " Дюделанж " в профил " Легия " Варшава с общ резултат 3:2. А в плейофа се оправи с румънския " Клуж " с общ резултат 5:2.



Иначе " Дюделанж " е учреден през 1991 година като обединяване на трите отбора от града. От тогава отборът е прибрал във витрината си 14 трофеи и 7 Купи на Люксембург.

Предвид ограничавания избор от локални футболисти (9 играчи), тимът разчита на попълнения от Германия (4), Франция (4), Сърбия, Босна и Херцеговина, Ангола, Гана и... България.



25-годишният Едисон Йорданов е съществена част от отбора и е играл в 5 мача от квалификациите. Той носи фланелката на " Дюделанж " от 2017 година насам и е вкарва 2 пъти в 31 срещи.

В Лига Европа пък има възможност да се изправи против " Лудогорец ", тъй като точно люксембургският отбор е едни от възможните противници на българските първенци.

Дали ще гледаме у нас дребният отбор, който към този момент плаши огромните? Ще разберем още през днешния ден!
" Лудогорец " чака ориста си във втора урна Жребият за груповата фаза на Лига Европа ще бъде изтеглен днес
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР