Знаете ли, че за да поддържаме тревното покритие на игрището

...
Знаете ли, че за да поддържаме тревното покритие на игрището
Коментари Харесай

Новият стадион на ЦСКА ще е с модерно тревно покритие

Знаете ли, че с цел да поддържаме тревното покритие на игрището в съвършено положение, ще използваме хибридна тревна настилка и ще инсталираме най-съвременни технологии за отопление и осветяване за напредък на тревата?

Размерите на игрището ще са 105 м x 68 м, каквото е условието на УЕФА за игрища от категория 4. За да удължим оптимално живота на терена и да предоставим най-хубавите условия за игра, в наказателните полета ще разположим хибридно тревно покритие. То съставлява композиция сред естествена трева и синтетични фибри, които по софтуерен метод укрепват натуралната тревна повърхност, тъй че да не се въздейства от метеорологични условия или натоварването от играта. Хибридно покритие е конфигурирано на стадионите на клубове като Барселона, Челси, Фулъм, Бешикташ и доста други. За построяването ще се обърнем към най-хубавите специалисти, които могат да подсигуряват, че хибридното тревно покритие ще имитира оптимално напълно естествената тревна повърхност.

За да подсигурим съвършени условия на игра и през зимата, ще бъде конфигурирана подпочвена отоплителна система. Тя съставлява тръбопроводи, по които минава топла вода, с помощта на която ледът и снегът на игрището се разтопяват. Част от отоплението ще бъде захранвано от екологичната термопомпа „ въздух-вода ”, за която ви разказахме предишния понеделник. Това освен ще сведе броя отсрочени мачове до нула, само че и ще има удобен резултат върху дълготрайното запазване на тревното покритие.

За да поддържаме тревата в идеално положение през цялата година, ще бъде конфигурирано и осветяване за напредък на покритието, което да подтиква бързото поникване и навременното регенериране на тревната настилка.

Всичко това ще усъвършенства изцяло качеството на игра, ще подсигурява по-висока сигурност за футболистите и по-нисък % контузии, както и ще ни помогне да не се влияем от изменчивото време в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР