Знаете ли, че в Пуерто Рико карат... ски. Но не

...
Знаете ли, че в Пуерто Рико карат... ски. Но не
Коментари Харесай

"Най-трагичната и най-вдъхновяващата история в Пекин": Когато ските се предават с... трансплантация


Знаете ли, че в Пуерто Рико карат... ски. Но не водни, а такива на сняг. И имат даже собствен представител на зимните олимпийски игри в Пекин.

Става дума за Уилям Флахърти. 17-годишният пуерториканец беше 40-и в гигантския слалом, а в слалома - 48-и. Самото му наличие на олимпийски игри е знамение. Когато е на 3 години лекарите го диагностицират с хемофагоцитна лимфохистиоцитоза - заболяване, при което имунната система нападна костите. Лекарите му дават единствено 10% късмет да оцелее.

Снимка: Reuters


" Нашият живот е като един доста чудноват пъзел. В едни моменти е цялостна покруса, а в други - горделивост и чест ", споделя майка му Анн.

Тя споделя, че Уилям е оживял с помощта на кръвопреливания и една животоспасяваща трансплантация. Уилям приема костен мозък от... брат си Чарлс. Явно по този начин се предава и любовта към ските.


Всъщност по-голямият брат Флахърти също взе участие на олимпийски игри - в Пьонгчанг преди 4 години. И двамата упражняват в Съединени американски щати при Сара Радамус, а по този зимен спорт ги " възпламенява "... татко им.

Днес Денис Флахърти е мъртвец за жал, само че сигурно гледа от небето своите синове. Той си отива от този свят 7 месеца след Игрите в Пьонгчанг.

Снимка: Reuters


" Татко, видя ли! Успяхме! ", извика Уилям откакто завърши спускането си във втория манш на слалома.

Олимпийските игри са точното място, където тези истории би трябвало да участват! Най-големият състезателен конгрес е пристанище за герои. Медалът не е значим! Чарлс (който сега учи за галактически инженер) и Уилям са единствено две момчета от Пуерто Рико, които обичат ските. И са победили не съперниците си, а ориста!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР