Знаете ли, че в горите над Стара Загора са открити

...
Знаете ли, че в горите над Стара Загора са открити
Коментари Харесай

На летни ателиета за деца кани Регионалната библиотека в Стара Загора

Знаете ли, че в горите над Стара Загора са открити най-древните рудници за мед – медните рудници в местността Мечи бунар.

Те  дават началото на металообработването в първобитен времена “, питат от Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ в Стара Загора. За още по-любопитна и забавна почивка те основават Лятна креативна стратегия за деца от 10 до 16 години. Тя ще прегледа възникването на изкуствата и цивилизацията в региона на Средна гора.

В работилницата по камък ще се създават мегалити, а децата ще се срещнат с разнообразни скали и минерали и приложението им в каменната ера. Школата по метали ще показва по какъв начин хората са дали началото на медната ера, посредством нагледна проява и на практика извършения. В ателието по моделиране с глина и изобразяване с естествени багрила ще се творят праисторически фигурки и артефакти.

Всяко от ателиетата ще бъде придружено от беседи, а основаните творбите ще вземат участие в галерия, показана в библиотеката, както и в изложбени пространства в района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР