Знаете ли, че в човешкото лице, глава и шия има

...
Знаете ли, че в човешкото лице, глава и шия има
Коментари Харесай

Код здраве: Не искате бръчки? Започнете Face Yoga

Знаете ли, че в човешкото лице, глава и шия има 57 мускула, захванати напълно един за различен, а костите в тази област са 22? С течение на времето обаче костните структури се трансформират и отслабват, което води и до цялостната смяна на визията на лицето. С напредването на възрастта то губи от размера си, появяват се бръчки, брадичка, кожата увисва. Доказано е обаче, че този развой може да бъде занимателен, в случай че упражняваме мускулите на лицето.

Затова през днешния ден водещата на „ Код здраве” Радина Василева беседва с Антоанета Илиева, която е инструктор по Face Yoga – методът, с който можем да обичаме лицето си, без значение от възрастта.

Върху процесите на стареене на кожата на лицето въздействат разнообразни фактори като UV лъчи, тютюнопушене, генетика и вреден метод на живот. Face Yoga навлиза по-дъблоко в проблемите и се средоточава въху мускулите, разглеждайки ги като причина за появяването на бръчки и остаряването на кожата. В тази връзка методът обръща внимание на навиците, които имаме във връзка с повторяемостта на изражения и мимики. Йогата за лице идва на помощ за постигането на релаксация на тези мускули, както и за поддържане на салдото им. Тя включва извършения, разтривки и акупресура.



(Снимка - персонален списък Антоанета Илиева)

Тони открива йогата за лице заради персонален проблем, който не е могла да реши с стандартна медицина. След като го оставя след гърба си стартира да навлиза все по-дълбоко във водите на този нов способ и през днешния ден към този момент е сертифициран инструктор и оказва помощ на доста дами.

Дали обаче йогата за лице е задоволителна, с цел да имаме красива кожа? Оказва се, че би трябвало да обръщаме изключително внимание на почистването на лицето – заран и вечер, без значение дали сме употребили макияж, да пием задоволително вода през целия ден, да използваме слънцезащита, без значение от сезона. Особено внимание на последното Тони предлага да извърнат дамите, чиято кожа е склонна към пигментация.



(Снимка - персонален списък Антоанета Илиева)

Кога да стартираме с Face Yoga, по какъв брой време дневно и по какъв брой дни в седмицата да я вършим и по кое време може да забележим първите резултати – вижте отговорите на Тони в прикаченото видео.

Кой е днешният ни посетител в резюме:

Антоанета Илиева е инструктор по Face Yoga по метода на международно приетия специалист в тази област - Danielle Colins. Създател е на солни стаи и йога студио Salt&Art. По обучение е PR, работила в медии като City radio&TV, радио Energy, БГ радио, Радио1, радио Nova. Майка е на две деца и човек, който е избрал да вижда и следва положителното в живота и да се доверява на естествените процеси в него.

По думите й, Face Yoga й оказва помощ да се грижи пълноценно за лицето си в натовареното всекидневие, а резултатите я въодушевяват да оказва помощ и на други дами да се усещат и наподобяват прелестно благодарение на този способ.

Ако тази тематика ви е била забавна, само че и потребна – абонирайте се за „ Код здраве “ в
iTunes
Spotify
Гугъл Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР