Знаете ли, че това дали един брак ще просъществува зависи

...
Знаете ли, че това дали един брак ще просъществува зависи
Коментари Харесай

4-те вида поведение, които причиняват 90% от разводите

Знаете ли, че това дали един брак ще просъществува зависи напълно от държанието и желанието на двамата сътрудници. Има доста и разнообразни неща, които можете да извършите, с цел да съсипете или заздравите брака си. Въпреки това откриватели са забелязали, че има единствено четири държания, които могат да доведат до бракоразвод. А, с цел да се спасите от него, просто би трябвало да знаете кои са и да ги избягвате. Това е мнението на специалисти, които могат единствено за 15 минути да преценяват с до 90% акуратност дали след 5 години една двойка към момента ще бъде дружно. Цифрите не лъжат. И по този начин, по какъв начин е допустимо един специалист да предскаже с такава невероятна акуратност кои взаимоотношения са основани, с цел да устоят на тестването на времето? Тук не става въпрос за гадаене или догадки. Изследователите са разпознали лист с четири съществени държания, които водят до бракоразвод, и които би трябвало да избягвате, в случай че желаете да имате дълъг и благополучен фамилен живот: обвиняване, ескалация, обезсилване и отчуждение. Хубавото е, че това са заучени държания, които можете да измененията с малко старания и като ги замените с нови привички, които да усъвършенстват връзката ви всеки ден.

Ето кои са 4-те държания, които в 90% от случаите водят до бракоразвод:

Обвинение

Казано по-просто, едно от най-убийствените неща във всеки брак е склонността да приписвате виновност или да отправяте обвинявания към колегата си - изключително когато не знаете всички обстоятелства. Много по-добре би било да зададете въпрос, с който да научите какво тъкмо се е случило, в сравнение с непосредствено да отправяте обвинявания. Ако желаете да имате качествена, любяща връзка, научете се да си мислите най-хубавото, а не най-лошото. Когато сте изящен човек, който се отнася с другите заслужено и с почитание, даже когато от време на време вършат неточност, това основава предпочитание у тях да бъдат още по-добри и да оправдаят вярата ви. Хората постоянно се държат по метод, който да оправдае упованията ви към тях, тъй че е добре да обърнете внимание на хубавите качества на колегата си, в случай че желаете да имате любяща връзка.

Ескалация

Човешките страсти под напън са склонни да доближат до едно от двете неща. Те или се потискат, или се оставят да избухнат. Това е тясно обвързвано и с обвиняването. Когато оставите страстите ви да ескалират и избухнат, вие стартирате да защитавате ревниво тезата си, а това постоянно води до прекачване на обвиняването към отсрещната страна. Това държание е не просто непродуктивно... само че е и изцяло разрушително. Един фундаментален въпрос е задоволително мощен, с цел да отстрани огромна част от разрушителната мощ, която тази сила употребява: " Искаш ли да си прав, или искаш да си влюбен? " Когато попаднете в спор, постоянно се движете първо в посоката на разбирането, а по-късно към разрешаването на казуса.

Инвалидиране

Този табиет – сходно на другите – просто ускорява динамичността на победа и загуба, която, както стана ясно по-рано, в последна сметка ще приключи с една дефинитивна загуба в 90 % от случаите. Когато инвалидирате колегата си, това води до намаляване на силата му по някакъв метод. Често това се прави като се фокусирате върху отрицателните аспекти, догатки и предрасъдъци. Това държание може да бъде доста дейно в кратковременен проект, само че има възможност да унищожи нечие самочувствие в дълготраен. За това е добре да знаете следното: в случай че прилагате постоянно това държание върху колегата си, най-вероятно ще печелите съвсем всички разногласия посред ви, само че в последна сметка може да изгубите войната, когато той не може да издържи повече и просто реши да си тръгне. Ключово схващане, което може да измести тази динамичност вечно, е главното самопризнание, че като човешки същества всички ние вършим най-хубавото, което можем с това, което имаме сега. Нормалните, прочувствено здрави хора не се разсънват заран и не обмислят по какъв начин ще задоволят единствено личните си егоистични потребности, до момента в който нараняват и разочароват другите през този ден.

Отчуждение

Този табиет се показва в рутинно отдръпване или занемаряване на напъните за разрешаване на проблем. Понякога това е пасивно-агресивно държание, като да замълчите и да откажете да говорите с колегата. Друг път е по-откровено, като затръшване на вратата на излизане, което дава на колегата чувството за занемаряване. Ако желаете връзката ви да издържи тестването на времето, от вас зависи да я насочите в посоката, в която желаете да върви. За да оцелеете като двойка в тези провокации, би трябвало да работите дружно като екип, а не да се борите един с различен.

Ако видите себе си или връзката си в някой от тези сюжети, бъдете сигурни, че играете рискова, скъпа и доста рискована игра. Има причина тези токсични привички да причинят бракоразвод в границите на пет години в 90 % от времето. Освен това тези привички могат да бъдат толкоз надълбоко вкоренени, че даже да се разделите и да откриете различен сътрудник, те още веднъж ще се появят.

Източник: dama.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР