Знаете ли, че сутрешното хранене всъщност е от решаващо значение

...
Знаете ли, че сутрешното хранене всъщност е от решаващо значение
Коментари Харесай

Закусвайте за хормонален баланс: Ето как

Знаете ли, че утринното хранене в действителност е от решаващо значение за целодневния хормонален баланс на тялото ви - в последна сметка закуската е най-важното хранене за деня.

Какво съставлява щадящата хормоните закуска, ще попитате? Следвайте тези три съвета, с цел да сте сигурни, че закуската ви ще бъде в благозвучие с хормоналния баланс.



Мислете първо за салдото

Балансираните ястия наложително съдържат протеини, здравословни мазнини и богати на фибри въглехидрати. За закуска подберете храни като яйца, кисело мляко, горски плодове, ядки, семена, авокадо и зехтин.

Опитайте се да ограничите съществуването на мощно модифицирани храни, когато можете, защото пълноценните и естествени храни могат да оказват помощ за поддържането на здравословни равнища на хормони като инсулин (хормонът на кръвната захар), кортизол (хормонът на стреса) и други.

Направете смутитата си по-хранителни

Едно нормално плодово смути може да има страховит усет в парещ летен ден, само че не е безусловно най-хубавият вид за хормоналния ви баланс. Истината е, че доста от плодовете като ананас и манго (две известни добавки към смутита) съдържат доста захар. Въпреки че няма нищо неприятно в това, добра концепция е да ги комбинирате с протеини и мазнини (не забравяйте, че салдото е ключов).

Така че, откакто сложите малко плодове в блендера, помислете за прибавяне на някои от следните добавки:

бадемов тахан или фъстъчено масло
кисело мляко
бадемово мляко
кокосово масло
протеин на прахуляк

За тези, които се стремят към хормонален баланс в подтекста на по-здрава кожа, те могат даже да прибавят лъжица колаген на прахуляк към сместа. Той е изключително потребен по време на менопаузата (огромна хормонална промяна), защото в този интервал от живота си дамите се сблъскват с 30% спад на колагена през първите пет години на менопаузата и с 2% спад всяка година по-късно. Най-добре потърсете хидролизирани колагенови пептиди, защото те са най-лесни за храносмилане.



Не пропускайте закуската

Не всеки е човек обича да закусва и това е напълно обикновено. Изследванията обаче демонстрират, че това първо хранене може да е по-важно, в сравнение с си мислите във връзка с хормоналния баланс.

Проучванията сочат, че когато пропускате закуската, по-късно равнищата на апетит през целия ден са по-засилени, в сравнение с в случай че закусвате. Нещо повече, пропускането на закуската може да извади от строя равнищата на избрани хормони.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР