Знаете ли, че смехът и сексът си приличат? И двете

...
Знаете ли, че смехът и сексът си приличат? И двете
Коментари Харесай

Смях и секс - защо си приличат?

Знаете ли, че смехът и сексът си наподобяват? И двете могат да накарат хората да се почувстват по-добре и покачват настроението - поради хормоните на щастието, които се усилват. Ето кои са най-големите прилики сред секса и смеха:

Помагат за релакс
И двете имат способността да накарат тялото да се отпусне и изхвърли отрицателната сила. Дейностите намаляват равнището на кортизола - хоромон на напрежението. Те провокират поредност от биохимични реакции, които предизвикват производството на ендрофини и укрепват имунната система.

Тренират тялото
И двете могат да бъдат прегледани като интензивност, посредством която упражнявате разнообразни елементи на тялото. Смеейки се използваме към 80 мускула - по лицето и стумаха. И до момента в който смехът не може да замести натоварването във фитнеса, по време на секс мускулите на тялото се напрягат доста повече, зависи от продължителността и позата. По време на сексуален акт може да изгорите към 200 калории или толкоз, колкото губите за 15 минути тичане. Освен това ударите на сърцето се усилват до 150 в минута.

Стимул за мозъка
Когато се смеем, лицевите мускули се свиват и отпускат. Тази интензивност усъвършенства притока на кръв към мозъка, надлежно и умствената активност. С други думи, ние сме способни да взимаме решнеия по-бързо. Последните проучвания демонстрират, че сексът работи по същия метод.

Предпазват от вируси
И за двете може да се каже, че усъвършенстват работата на имунната система. Доказано е, че хората, които се смеят, са по-защитени от вируси и настинки. От друга страна двойките, които вършат секс най-малко два пъти седмично, имат по-високи антитела, спрямо тези, които се въздържат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР