Знаете ли, че Швейцария, която е един от бастионите на

...
Знаете ли, че Швейцария, която е един от бастионите на
Коментари Харесай

Защо Швейцария е неутрална в конфликтите?

Знаете ли, че Швейцария, която е един от бастионите на неутралитета и мира, е почнала като страна на наемни бойци?

Известните дворци в град Белиндзона свидетелстват за борбите в Средновековието сред миланците, французите и младата швейцарска конфедерация.

Тези каменни цитадели, включени в Списъка на ЮНЕСКО със международно културно завещание, припомнят за дългата история на племена, кантони и страни, опитвали да открият надзор над град Тичино, където се приказва италиански.

Градът бил стратегически значим за прекосяването им през Алпите. Швейцарците имат дълга военна история, която несъмнено не е неутрална. Въпреки че, по подигравка на ориста, точно поради актуалната антивоенна политика посетителите могат да станат очевидци на тази военна история.

Непокътнати градове

„ Последиците от неутралитета са на всички места “, разяснява пред Военновъздушни сили Клайв Чърч, заслужил професор по европейски науки в университета в Кент, Англия, и създател на няколко книги за историята и политиката на Швейцария.

„ Кажете ми къде има вреди от бомби в Швейцария? Отговорът е на никое място “, добавя той.

„ Можете да посетите който и да е швейцарски град и да видите по какъв начин е израснал по органически метод, тъй като в никакъв случай не е преживявал инвазия. Визуално се възползвате от този неутралитет, тъй като цялото минало на страната е тук “, отбелязва проф. Чърч.

Разходка в тези градове, които са като излезли от приказка, е задоволителна, с цел да си дадете сметка какъв брой прав е Чърч. Целият Берн, столица на Швейцария, е включен в Списъка на ЮНЕСКО със международно културно завещание болести историческите си галерии, здания и фамозния си часовник, основан през 1530 година

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР