Знаете ли, че прилепите са единствените бозайници, които могат да

...
Знаете ли, че прилепите са единствените бозайници, които могат да
Коментари Харесай

Десетки деца научиха любопитна информация в „Нощта на прилепите“ в Ловеч

Знаете ли, че прилепите са единствените бозайници, които могат да летят.

Някои прилепи чупят върхове, като летят със скорост до 100 километра в час. Тези забавни неща научиха десетки деца, които се включиха в събитието „ Нощ на прилепите “ в Ловеч. Събитието бе проведено за следващ път от Община Ловеч и федерация „ Зелени Балкани “  на 20 септември 2022 година  вечерта пред Ловчанско читалище „ Наука – 1870 “.

Представена беше галерия от фотографии, които демонстрират по какъв начин наподобяват и къде живеят другите типове прилепи. Едно от най-големите обиталища на прилепи е Деветашката пещера край Ловеч. Тя е измежду трите най-важни убежища за хибернация на прилепи в Европа. В пещерата зимува колония от над 35 000 екземпляра от 15 типа прилепи. Тази и друга скъпа информация можеше да се прочете на специфични банери, ситуирани пред читалището.

По време на мероприятието участниците имаха опция да търсят с детектор звуци на прилепи. Както е известно, нискочестотните сигнали на прилепите не се долавят с човешко ухо. Събитието предложи доста занимания с игри и арт ателиета, както и прожекция на филм за прилепите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР