Знаете ли, че от България се излъчват над 600 телевизионни

...
Знаете ли, че от България се излъчват над 600 телевизионни
Коментари Харесай

Станция Плана на Vivacom получи престижно международно признание

Знаете ли, че от България се излъчват над 600 телевизионни канала, които доближават до милиони консуматори в Европа, Африка, Южна Америка, Азия, както и се реализира директна връзка до даже до далечна Антарктида? Или, че водещи международни компании като Disney и National Geographic Channel са измежду бизнес клиентите на Vivacom?

Всичко това е реалност и е допустимо с помощта на високата експертиза на комерсиалният и механически екип на компанията, както и на неповторимата инфраструктура на наземната станция „ Плана “, през която се дават сателитни услуги с най-високо качество и надежност. Съоръжението се намира южно от София, до с. Плана, като местоположението е определена поради положителната отбрана от разстройства и близостта до столицата. Станцията е първото професионално оборудване за сателитни връзки у нас, издигната е в средата на 70-те години на 20 век и в началото се употребява за интернационален видео продан на Българска Национална Телевизия, както и за интернационалните телефонни диалози. В „ Плана “ се намират двете най-големи сателитни антени в страната с размери 18.3м. Любопитно е, че с тези антени с директна сателитна връзка може да се покрие над 80% от обитаемата територия на Земята.  През 2016 година Vivacom сполучливо приключва обновяването на телепорт „ Плана “, който се трансформира в едно от най-модерните уреди за сателитни връзки в района.      

През 2021 година, Vivacom получава най-високия документ за поддръжка и ръководство на подобен вид наземни станции – Tier 4 от Световната телепорт асоциация (WTA). Това достижение класира станцията измежду най-модерните уреди от този вид в света и подрежда Vivacom измежду международните водачи в региона на сателитните услуги.  

В началото на тази година документът Tier 4 на станция „ Плана “ беше възобновен сполучливо, което демонстрира, че оборудването продължава да дава отговор на всички високи стандарти на Световната телепорт асоциация. Те включват над 170 условия, които се ревизират и проучват на място – измежду тях са местоположението, изцяло резервирано техническото съоръжение, професионалната денонощна поддръжка и доста други. В момента едвам 31 уреди в света имат Tier 4 документ, което още един път затвърждава високото самопризнание за станция „ Плана “.

Като всеки различен актуален софтуерен бранш сателитните услуги също се развиват динамично и от 2021 година Vivacom уголемява активността на станция „ Плана “ с непрекъснати вложения. Съоръжението реализира директни връзки на 4 континента и излъчва внушителните над 600 телевизионни канала, които доближават до милиони семейства до разнообразни континенти. Водещи международни компании като Disney, National Geographic Channel, Eutelsat и други се доверяват на сателитните услуги на станция „ Плана “, което е индикатор за качеството и високата експертиза на екипа на оборудването.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР