Знаете ли, че някои модели на хранене и традиции, които

...
Знаете ли, че някои модели на хранене и традиции, които
Коментари Харесай

8 правила, които трябва да спазвате, когато се храните в друга държава

Знаете ли, че някои модели на хранене и обичаи, които считаме за естествени и верни, могат да бъдат неразрешени или третирани като неуважителни в някои страни? Обикновено ядем храната със сол и черен пипер и даже не осъзнаваме, че в някои страни това се смята за нарушаване. В тази публикация има неща, които всички би трябвало да имате поради, когато пътувате в чужбина.

1. На гостите в Дубай и Казахстан се сипва половин чаша чай

В Дубай и Казахстан на гостите се сипва половин чаша чай или по-малко, с цел да гостите не се усещат по този начин, като че ли домакинът ги гони. Чрез изсипването на половин чаша чай, домакинът ви уведомява, че му е прелестно и желае да останете. Ако ви налеят цялостна чаша, това е намек, че е време да си тръгвате.

2. Чист чайник в Китай е чайник без душа

В Китай хората не мият чайниците с препарат за съдове. Измиват се с вода или специфичен пясък. Получената плака се счита за душата на чайника, заради което е неразрешено да се " убива " с разнообразни химикали.

3. В Италия ще обидите готвача, в случай че поискате в допълнение сирене

Не можем да си създадем пица или паста без в допълнение сирене. И макар че италианците също обичат този артикул, е по-добре да не желаете в допълнение сирене. Това може да обиди основния готвач, тъй като това значи, че не ви харесва ястието.

4. Не искайте сол и пипер в Португалия и Египет

Ако поискате сол или пипер в Египет или Португалия, може да нараните възприятията на хората. Това се смята за обръщение към индивида, който е приготвил ястието. По този метод казвате, че не е задоволително вкусно и че би трябвало да " приключи " работата си.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР