Знаете ли, че никой от авторите на Новия завет на

...
Знаете ли, че никой от авторите на Новия завет на
Коментари Харесай

Забранените Евангелия: Фактите, които е трябвало да бъдат скрити

Знаете ли, че никой от създателите на Новия завет на библията никога не е срещал Иисус? Библията в настоящия и формат е компилация от разкази на хора за живота на Иисус. Матей, Марко, Лука, Йоан и другите създатели на свещената книга са живели цели генерации след него, и техните трудове се базират на истории, които са чули. 

Съществуват обаче и евангелия, които са писани от хора, за които се счита, че са били в близкото обграждане на Иисус, и които може би дават най-автентичната информация за истината, която не е преиначена от преразказване през вековете. Тази информация от " първа ръка " обаче не изнасяла на властелините на Рим, които епохи по-късно откриват християнството като публична вяра в Империята и нагаждат доктрините му съгласно техния интерес. Нужен е нов модел за надзор над масите, където имперската власт да се прелее в религиозна, тъй като тя е най-могъща!

Никейският събор през 325 година сл.н.е.

Библията е " гръбнака " на християнството! През 325 година Император Константин привиква всички епископи на християнството в империята на Никейския Събор, където библията е формирана в днешния й тип. Включени са напълно преразкази за живота на Иисус. Евангелията от директни източници, които са познавали персонално Божият наследник не са включени и са оповестени за еретични и незаконни – хората, които ги следвали били застрашени със сигурна гибел.  Тези трудове последователно биват забравени и библията на Константин става светото четиво на християнството.

През годините са открити елементи от " изгубените книги за Иисус ". След като специалистите превеждат частите от античните документи, които към момента се четат, ние виждаме друг облик на Иисус, който е много друг от този, описван в обичайна библия. С цел да придобием визия какъв е бил истинският наследник Божи, трябва да погледнем и през вероятността на някои от хората, които са имали ежедневен контакт с него.

Евангелието на Мария



Разкъсаният папирус, на който е написано единственото съществуващо евангелие на Мария

Намерено е в средата на 20-ти век в северна Африка. Почти половината ръкопис е погубен, само че учените съумяват да извлекат много информация от него. Според тях става въпрос за писанието на Мария Магдалена, която е показана в античния свитък като най-доверения му деятел и спътница в живота! Според текста Иисус е споделял визии и откровения, които получавал от Бог, само на нея! Прекарвали цели дни в уединение! Ръкописът споделя и за омразата и с Петър, който и е завиждал за мощните й позиции и мястото й в сърцето на Иисус. Двамата изпитвали мощна злоба един към различен, която съвсем не довела до разединение измежду техните почитатели.

 Забраненият ръкопис разказва жена, която е със съществени позиции в организацията на Иисус и е най-довереният му сателит. Тя не се свени да се опълчи и на всеки мъж, в това число и Петър, Иисус да има жена, която да се опълчва на нарочения за учредител на римокатолическата черква? Подобна мисъл би обърнала наобратно проповядваната теория и надлежно не е по никакъв начин учудващо, че Евангелието на Мария не е включено в библията!

Евангелието на Петър

Намерени са единствено елементи от това, което се счита, че е свидетелството за Иисус от най-доверения му деятел – Петър.  В изписан на старогръцки. След разбор излиза наяве, че документът споделя за прекарванията на апостола Петър.



В оскъдната непокътната част от текста може да се прочете историята на Петър за възкресението на Иисус! След като се измъчвал за това, че се е отрекъл от своя преподавател три пъти по време на процеса му, Петър се връща на гроба на своя преподавател, където заварва следното от храстите! Двама римски пазачи стоят на близо и се обръщат към небесата. От там идват две същества/ангели/ с огромни размери, които извели Иисус, който също бил с голям размер. Излетели в небесата. След това от гробницата излязал " кръста " и господ му проговорил!

Доста неразбираем и замайващ текст, изпълнен с алегории. Дали " Кръста " не е знак за светата троица или на въскръсващи светци?

Евангелието на Юда

  Древният свитък се появява през 1945 година на черния пазар в Кайро, където е видян и мигновено закупен от специалист. Никой не знае по кое време и къде тъкмо е открит, само че след разбор, този свитък е избран като превод на гръцки от 3 век сл.н.е. на още по-древен документ, за който се счита, че съдържа историята за Иисус на Юда Искариотски!



Ръкописът е тежко развален, само че въпреки всичко от там може да се извлече много информация! Според тази история Юда е най-довереният човек до Иисус. Юда е показан като почтен страдалец, а не като предателя на Иисус. Според ръкописа не Юда е предал Иисус, а различен, чиито име не може да се прочете от разваления свитък.

Източник:

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР