Знаете ли, че на продължителността на една връзка може да

...
Знаете ли, че на продължителността на една връзка може да
Коментари Харесай

Какви са признаците, че връзката ви не върви?

Знаете ли, че на продължителността на една връзка може да повлияят такива неща като гените или пък ударите на сърцето по време на скандал? Неочаквано, само че факт. 
Прочетете още
Когато започваме една връзка, съвсем постоянно се надяваме тя да продължи дълго. Изневярата е единствено една от очевидните аргументи, поради които обаче това не се случва. Всъщност има доста " скрити " аргументи, поради които връзките се оказват обречени. 

1. Главозамайваща пристрастеност и мощна обвързаност при започване на връзките


Резултатите от проучване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology, демонстрират, че сътрудниците, които при започване на връзата си са изключително привързани един към различен, скоро се разделят. Кейтлин Палциъс, специалист в междуличностните връзки, изяснява това държание по следния метод - " Когато двойката демонстрира своите усеща прекомерно интензивно, това може да е отплата за нещо друго, което не доближава в връзките им. "  

Психологът Клер Стот, която е и анализатор на данни от приложението за запознанства Badoo, също подчертава на това, че с течение на времето пристрастеността утихва и това е натурален развой.

" Много от хората си спомнят медения месец с носталгия. Ако връзките
Всичко за Вашата сватба
в двойката са били прекомерно интензивни тогава, след него разликата може да е трагична. Минава се от едната прекаленост в другата. Разликата е прекомерно огромна. Понякога двойката не съумява да я преодолее и се стига до разлъка. При това бързо. "

2. Отношения без безусловно никакви спорове

„ Връзки сред сътрудници, които никога не спорят или преодоляват различнията прекомерно бързо, нормално не издържат дълго “, споделя Кейтлин Палциъс.

Проучване на социолога Джоузеф Грани открива, че двойките, които „ изглаждат проблемите ", са 10 пъти по-щастливи от тези, които избират да ги премълчават. Това има своето пояснение. Често сътрудниците не показват своето мнение, с цел да не влизат в спор с колегата си. Друг вид е да отложат потушаването на възникналите компликации във времето. И в двата случая спорът не понижава, а нараства във времето.

Хармонични връзки не могат да се поддържат там, където няма връзка. Ефективните разногласия, в които сътрудниците аргументират позициите си и наложително се изслушват един различен, са част от ефективната  връзка. 

3. Считате колегата си за съвършен поради хубавия секс

Ако сексът посред ви е съвършен и вие решавате, че поради това и сътрудникът е съвършен,
Всичко за Вашата сватба
е напълно допустимо скоро да се разделите. Според сексолога Джес О`Райли половата съгласуемост е нещо, което сближава хората, само че не трябва да е единствената непосредственост, тъй като не допуска продължителност. 

Хората, които имат вяра, че сътрудникът им е тяхната " орис " единствено поради секса посред им, постоянно остават разочаровани. 

4. ДНК

Експерти от Университета във Вирджиния и Лундския университет в Швеция потвърждават, че гените също са значими за сантименталните връзки, които построяваме.

През 2017 година те организират проучване, в границите на което беседват с осиновени деца и съпоставят приликите и разликите сред техния любовен живот и този на родителите, които са ги отгледали. Учените се пробват да открият дали несполучливите интимни отношения са свързани със средата на живот или с ДНК-то. Резултатите демонстрират, че склонността към бракоразвод е обусловена и биологично. Има някои генетични фактори, които подготвят към раздели, които се предават през потомство. 

5. Сърдечен пулс от повече от 100 удара в минута (когато се карате с колегата си)

Психологът Джон Готмън създава система, която демонстрира дали връзките в една двойка ще се запазят по-дълго време, или не. Той проучва разнообразни аспекти на връзката,
Всичко за Вашата сватба
започвайки от елементи в държанието на сътрудниците и завършвайки с прочувственото и физическото им положение, когато поддържат връзка между тях. По-специално внимание той обръща на това по какъв начин се държи двойката в конфликтни обстановки.

Според изводите, които той прави, в случай че единият от сътрудниците по време на спор демонстрира мощни страсти и не може да се управлява, това понижава вероятността връзките да са дълготрайни. Когато това се случва, нормално сърдечният пулс при този човек е над 100 удара в минута. Кръвното също се покачва. 

Споровете с викове и чупене на чинии се оказват единствено холивудски трик за сполучливи кино продукции, само че не и в действителност работещ метод за изглаждане на връзките. Според психолога в действителния живот подобен тип кавги в никакъв случай не приключват с сантиментални прояви. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg