Знаете ли, че мръсотията от пъпа може да се натрупа

...
Знаете ли, че мръсотията от пъпа може да се натрупа
Коментари Харесай

15 факта за пъпа, които доказват, че е много интригуваща част от тялото

Знаете ли, че мръсотията от пъпа може да се натрупа толкоз доста, че хората са го объркали с рак на кожата? Или че макар публикуваното поверие, не всички бозайници имат пъпа? Пъпът е завладяваща част от тялото. Често се подценява и все пак от време на време се счита за обект на култ. Независимо от това, това е родилен знак, който ни припомня за произхода ни.

Пригответе се да бъдете изумени, защото ви предлагаме 15 обстоятелството за пъпа, които евентуално не сте знаели. И не пропускайте нашия бонус в края на публикацията!

1. Любопитното е, че някои от нас нямат пъп!

© shutterstock

Виждали ли сте фотография на манекенката Каролина Куркова и сте се чудили къде е нейният пъп? Въпреки че съвсем всички от нас имат пъп, необичаен недостатък, наименуван пъпна херния, може да докара до това да останете без подобен. При това положение червата на бебето проникват през чревната стена, като по този метод се постанова интервенция и бебето остава без пъп.

2. Някои бозайници също нямат.

© shutterstock

Биологията повелява, че всички бозайници би трябвало да имат пъп, само че природата от време на време може да стане странна. Някои бозайници като кенгурута и утконосите нямат пъп.

3. Но делфините имат!

© shutterstock

Защото въпреки да са морски жители, делфините са бозайници.

4. Технически те са едни от първите ни белези.

© shutterstock

Пъпът, без значение какъв брой прелъстителен може да наподобява на някои, е механически белег. Образува се, когато пъпната шнур, през която бебето се храни вътре в утробата, се прерязва и завързва след раждането.

5. Пъпът на всеки е неповторим.

© shutterstock

В пъпа ни има толкоз доста разнообразни типове бактерии, че всеки човек има друг състав. Открити са към 2400 разнообразни типа бактерии, живеещи в пъпа. В пъпът на човек е открита бактерия, открита преди този момент единствено в почвени проби от Япония, макар че индивидът в никакъв случай не е посещавал Япония.

6. Повечето стартират като изпъкнали.

© shutterstock

Докато множеството бебета са с изпъкнали пъпчета, те нормално се прибират с времето до момента в който порастват. Само 10% от хората не престават да имат издаден пъп в зрелост.

7. Разширяващият се стомах от време на време може да трансформира пъпа от хлътнал в издаден при бременните дами.

© shutterstock

По време на бременност, когато коремът на дамата се уголемява, с цел да побере възходящия плод, пъпът може да изскочи и да стане издаден. Повечето се връщат в предходната си форма след раждането.

8. Проучване откри, че изпъкналят пъп се преглеждат като по-малко прелъстителен.

© shutterstock

Изследователите откриха, че изпъкналият пъп се преглежда като по-малко привлекателна, до момента в който дребен Т-образен или отвесен пъп се смята за по-желан.

9. Интервенции в бюста при дамите могат да се извършват посредством пъпа.

© shutterstock

Разрезите за доста медицински процедури, в това число увеличаване на гърдите, се вършат на пъпа. Това се прави, с цел да се скрие белегът.

10. Пиърсингът на пъпа се лекува доста дълго.

© shutterstock

Пиърсингът на пъпа може да наподобява прелъстителен, само че преди да решите да си извършите подобен, имайте поради, че лишава доста време, с цел да се излекува. Средното време е от 6 до 12 месеца. И в случай че не се поставят верни грижи, това може да аргументи съществени инфекции.

11. Връхът на пъпа е гнусен.

 Ако се поддържа мръсен, мъхът, който се натрупва вътре в пъпа ни, е груба примес от нишки на облеклата, космите и мъртвите кожни кафези. Тъй като мъжете са склонни да имат повече косми към тази област, те имат повече формиране на власинки.

12. Най-необичайното занимание в света: Събирането на власинки

© Rachel Betty Case, Creator of Human Ivory & Other Objects of Curiosity/Facebook

Колкото и пресилено да наподобява, събирането на власинки в действителност е занимание. Греъм Баркър от Австралия има най-голямата сбирка мъх от корема, което му печели място в международните върхове на Гинес през 2000 година А художникът Рейчъл Бети Кейс даже прави дребни мечета от влакната на пъпа.

13. Исихазъм: Медитация посредством взор към пъпа

© Gregg Tavares/Wikipedia

Медитацията с пъпа е съзерцанието на нечий пъп и се употребява за усмиряване на душата. Гръцките християнски монаси от Света гора са употребявали този способ, с цел да получат по-широк взор върху божествената популярност.

14. Това е ерогенна зона.

© shutterstock

Повишената сензитивност, заобикаляща региона към пъпа, може да бъде обвързвана със статута му на ерогенна зона. Психологът Леон Ф. Селцер споделя: “От позиция на мъжа, визията на открития пъп и покрайнината може да бъде доста привлекателно. Това акцентира талията на дамата, нейните извивки и разкрива хубостта и плодородието на женското тяло. ” Според него елементарното гледане на региона на корема може да провокира подобен вид неспокойствие.

15. Но това беше спорно.

© NBC Television/Wikipedia

През 60-те години на предишния век цензурата не разрешава на дамите да демонстрират пъпа си по малкия екран. Барбара Идън, която играе ролята на Жани в известния американски ситком „ Мечтая за Жани “, трябваше да носи рокля, покриваща пъпа й по повеля на шефовете на малкия екран.

Бонус: Какво формата на пъпа разкрива за вашата персона

Въпреки че няма научни доказателства, свързващи формата на пъпа ви с личността ви, има теории, които настояват, че те могат да бъдат свързани. Изненадващо, нали? С щипка съмнение, дано да разгледаме какво може да подскаже формата на пъпа ви за вашата персона.

Изпъкнал: Силен темперамент, обичащ вниманието, непрекъснат, почтен в връзките

Голям и бездънен: Щедър, експертен управител, рационален

Плитък и дребен: Внимателен, загадъчен, песимистичен

Дълъг и надолу: Интелигентен, интелигентен, новаторски

Овал: Свръхчувствителен, припрян, интроверт, ученолюбив

Широк: Предпазлив, почтен във връзките, самоуверен


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР