Знаете ли, че може да помогнете на тялото си да

...
Знаете ли, че може да помогнете на тялото си да
Коментари Харесай

Как да използвате енергията на зодиакалния си знак за подобряване на здравето

Знаете ли, че може да помогнете на тялото си да бъде по-здраво, като употребявате силата на зодиакалния си знак? Астролозите са безапелационни – да, в действителност можете. Всеки знак управлява избран орган на човешкото тяло и в случай че този орган е болен, може да му помогнете да се възвърне.

Нека забележим по какъв начин да използваме този античен способ на лекуване.

ОВЕН: силата им управлява главата (черепа, горната част на лицето, челото, носа, мозъка)

Овенът се ръководи от Марс, планета водач по предопределение. Когато възникне енергиен дисбаланс, най-уязвимата точка на Овена е главата, той стартира да страда от главоболие, загуба на централизация и други

Как да реагират Овните:

Намалете малко интензитета на работа – Овенът е непрекъснато предан на призванието си да бъде водач. Отстъпването от егото ви ще ви помогне да възстановите салдото в тялото си и затова силата си.

Телец: силата им ръководи шията, гърлото, щитовидната жлеза, хранопровода.

Телецът се ръководи от Венера. Проблемите му при болестно положение, се разграничават по това, че той има ясното възприятие, че губи надзор над обстановката.

Как да реагират Телците:

Зоната, в която Телецът би трябвало да се намеси, с цел да се възвърне, е в региона на гърлото. Може да му помогне доста синият цвят, по тази причина се предлага да го употребявате, да вземем за пример в аксесоарите, предопределени за врата. Например кристали в сини нюанси.

Близнаци: силата им ръководи мозъка, белите дробове, ръцете и раменете

Когато човек, зодия Близнак е в спешна обстановка, той усеща комплициране и некадърност да разбере каквото и да било. Управляван от Меркурий, Близнаците трансформират тяхната умствена насочваща активност в водещ принцип на живота.

Как да реагират Близнаците:

Едно радостно пътешестване с приятна компания ще помогне за възобновяване на салдото.

РАК: силата им ръководи региона на гърдите и стомаха

Когато Ракът губи сила, той освен усеща аномалии в гърдите или стомаха, само че и изпитва видимо възприятие на дискомфорт.

Как да реагират Раците:

Притежавайки доста мощен прочувствен съставен елемент, Ракът би трябвало да регенерира сила посредством контакт с хора, които в действителност го обичат, и в това време му дават опция да изрази своята сензитивност посредством помощта, която той може да окаже на другите.

ЛЪВ: ръководи сърцето, сърдечно-съдовата система и кръвоносната система.

Когато рецесия застигне Лъвът, той може да има проблеми с кръвното налягане, аритмии, тахикардия, даже може да почувства, че силата на сърцето му понижава.

Как да реагират Лъвовете:

За да преоткрие силата и силата си, Лъвът би трябвало да успокои сърцето си. Например, с динамична медитация.

ДЕВА: ръководи храносмилателните и коремните органи (стомах, злобен мехур, панкреас, черва).

В моменти на мощен стрес Девата губи аналитични умения, става съвсем захласната и изцяло неспособна да ръководи обстановката. Страда от чести храносмилателни проблеми и непрекъснати рецидиви на хронични болести на стомашно-чревния тракт.

Как да реагира Девата:

За да се излекува Девата, зодиакален знак със мощно възприятие за баланс и позитивна рационалност, се нуждае от пространство, където тя да може да презареди силата си. Дългите разходки измежду природата са чудесни за намиране на баланс.

ВЕЗНИ: ръководи пикочния мехур, бъбреците, надбъбречните жлези, далака

Под въздействие на Венера, губейки сила, Везните страдат от инфектиране на пикочния мехур, бъбречни проблеми. Те също стартират да бързат, да вземем за пример, могат да подхващат дейности, с цел да са изцяло самостоятелни от другите или, тъкмо назад, твърдо да се обвържат с някого.

Как да реагират Везните:

Везните би трябвало да балансират крайностите, в които изпадат, по време на рецесия. Тоест, не се привързвайте прекомерно и не се стремете към цялостна изолираност.

СКОРПИОН: управлява гениталиите

Когато Скорпионът губи сила, той изпитва стрес и меланхолия, некадърност да се оправи със съществуващата обстановка, а също по този начин има проблеми, свързани с интимността.

Как да реагират Скорпионите:

Скорпионът има способността да се възвръща, сходно на феникса, в случай че успее да остави всичките си проблеми зад себе си. Медитацията на чист въздух може да даде подтик за възобновяване на силата и възвръщане на вътрешната мощ.

СТРЕЛЕЦ: ръководи черния дроб, бедрата и бедрата

Стрелецът от време на време губи непоклатимост и това се демонстрира в съмненията му сред две противоположни настроения, което предизвиква инфектиране, засягащо черния дроб и тазовите органи.

Как да реагира Стрелецът:

Стрелецът може да възвърне салдото и здравето, като енергизира най-красивата си страна –  желанието да знае, вижда и учи. По този метод той ще преодолее мързела и проблемите, които засягат черния дроб, таза и краката и ще възвърне ентусиазма си.

КОЗИРОГ: управлява твърдите тъкани на тялото (костите, зъбите, ставите), костния мозък, коленете

Когато Козирогът е в рецесия, той се концентрира извънредно върху работата, като в последна сметка изчерпва цялата си сила. Това утежнява болката и ставните проблеми.

Как да реагира Козирогът:

Силата, с която Сатурн подарява Козирозите, би трябвало да бъде ориентирана в разнообразни области, освен в работата. Практики като йога и медитация могат да му оказват помощ да откри вярното систематизиране на напъните си, да му разрешат да се откъсне от отговорностите и да се зареди добре.

ВОДОЛЕЙ: ръководи пищялите, глезените, стъпалата и очите

Когато силата на Уран, владетелят на Водолей, не е ориентирана в вярната посока, тя губи стабилността си и защото към този момент няма заземяване, се губи. Това предизвиква дискомфорт в краката или очите.

Как да реагира Водолеят:

Най-добрият метод за Водолей да се възвърне е да дефинира задачите си, по които би трябвало да работи, в това число обществени, филантропични. И на този стадий би било хубаво да има поддръжката на другари, които могат да му дадат добър съвет.

РИБИ: ръководи ендокринната и лимбичната системи

Когато Рибите изгубят пътя си, те се усещат изтощени, като че ли обездвижени, изцяло лишени от сила. Те стават толкоз пасивни и откъснати, че изпитват болежка в цялото си тяло.

Как да реагират Рибите:

Разхождайки се боси измежду природата, ще възстановят предходното си положение. Енергията, добита посредством медитация и релаксация, също може да им помогне за възвръщането на положителната форма.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР