Знаете ли, че може да научите някои неща, докато спите.

...
Знаете ли, че може да научите някои неща, докато спите.
Коментари Харесай

Три неща, които може да научите, докато спите

Знаете ли, че може да научите някои неща, до момента в който спите. Или минимум да усъвършенствате някои умения. Повечето от тях зависят от едно нещо: тон. Ето и някои от уменията, които може да изострите в съня си.

1. Думи на непознат език

В неотдавнашен опит учени следили по какъв начин немскоговорещи хора почнали да учат холандски на първо време с някои просто сказуеми. След това хората трябвало да заспят.

Без знанието на дремещите немци учените пуснали запис с сказуеми на група от тях. По-късно, когато били изпитвани върху думите, хората, които ги слушали в съня, се справили по-добре.

2. Музикални умения

В друго изследване откриватели посочили на група хора по какъв начин да свирят на китара мелодии благодарение на техника, заимствана от видео играта Guitar Hero. След това всички доброволци трябвало да подремнат. Когато се събудили, те били помолени да изсвирят още веднъж мелодиите.

Без знанието на спящите участници на една група била пусната същата мелодия, а на друга - не. Доброволците, на които била пусната мелодията, макар че не си спомняли за това, я изсвирили надалеч по-добре, в сравнение с тези, които не я чули в съня си.

3. Къде сте оставили нещо

В изследване откриватели предиздвикали 60 индивида да слагат виртуален обект на несъмнено място на компютърния екран. Когато го слагали на мястото, те чували характерна мелодия. След това откривателите създали два опита, в които участниците дремнали в продължение на 1,5 часа.

По време на първата сънливост, участниците спели необезпокоявани от нищо. По време на втората откривателите пускали мелодията, която участниците чували, когато поставяли предмета на мястото му. Не е изненадващо, че след дрямката спомените на хората избледнели. Но спомените на тези, които чули мелодията, били по-пресни.

Източник: obekti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР