Знаете ли, че кулинарния пътеводител Taste Atlas нарежда 3 български

...
Знаете ли, че кулинарния пътеводител Taste Atlas нарежда 3 български
Коментари Харесай

3 български салати сред най-вкусните в света?

Знаете ли, че кулинарния справочник Taste Atlas подрежда 3 български салати измежду

Според последната ранглиста най-вкусната салата в света е Овчарската, а Снежанка и Шопска се подреждат надлежно на 3-то и 5-то място.

Родната овчарска салата се подреди преди всичко в ранглиста за 50-те най-вкусни в света на международния кулинарен справочник " Атлас на вкуса”.

Нещо повече, измежду първите 10 попадат още 2 български салати – " Снежанка " на 6-то място и шопската салата на 7-мо място..

Овчарската салата на процедура се подготвя на база на шопската (краставици, домати, лук, чушка и сирене) с прибавяне на гъби, яйца и шунка. Обикновено се овкусява със зехтин, оставя се за няколко минути и е подготвена за консумация. Особено известна е през лятото заради освежаващия си усет и потреблението на сезонни зеленчуци.

В класацията на известния кулинарен справочник овчарската салата изпревари гръцкия дакос и японската гома уакаме, които заемат 2-рото и 3-тото място.

Това не е единственото самопризнание за българските ястия в класациите на авторитетния справочник. В началото на тази година българската баница със сирене беше оповестена за най-хубавото тестено произведение в света за 2021 година, изпреварвайки португалските тарталети и турската саралия.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР