Знаете ли, че имате отпечатък от език“, който е толкова

...
Знаете ли, че имате отпечатък от език“, който е толкова
Коментари Харесай

„Нашият уникален отпечатък от език може да ни помогне с ранна диагностика на рак на устната кухина в бъдеще“

Знаете ли, че имате „ отпечатък от език “, който е толкоз неповторим за вас, колкото вашите пръстови отпечатъци и демонстрира по какъв начин нашите сетива на усета и докосването се разграничават от човек на човек?

Изследването от Единбургския университет има голям капацитет за разкриване на самостоятелните хранителни желания, създаване на здравословни хранителни други възможности и позволяване на ранна диагностика на рак на устната празнина в бъдеще.

Човешкият език е извънредно комплициран и комплициран орган. Повърхността му се състои от стотици дребни пъпки – известни като папили – които подкрепят усета, говоренето и преглъщането. От тези пъпки, папилите с форма на гъба, държат нашите вкусови рецептори, до момента в който тези с форма на корона придават на езика неговата текстура и чувство за досег.

Малко се знае за разликата сред хората във формата, размера и модела на двете форми на папилите. Екип от откриватели, управителен от Училището по информатика в Единбург, в съдействие с университет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР