Знаете ли, че има зеленчук, който може да поправи всичко

...
Знаете ли, че има зеленчук, който може да поправи всичко
Коментари Харесай

Това е зеленчукът, който може да "поправи" всичко в тялото ви

Знаете ли, че има зарзават, който може да " поправи " всичко в тялото ви? Сигурно в този момент се чудите кой тъкмо е той. Или го познахте? Ако не сте, ние имаме отговора: супер здравословният зарзават е цвекло. Да, приказваме за супер здравословното цвекло.

Цвеклото е в действителност ужасно.

То зарежда тялото със здравословни хранителни субстанции и те могат да обезпечат доста изгоди за здравето.

И това е забавно - Алкални диети за положително здраве - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Много хора по света са употребявали цвеклото (в продължение на хиляди години) за лекуване на доста разнообразни здравословни проблеми. Този зарзават нормално се употребява за облекчение на разстройства като анемия и е чудесна храна за дамите, до момента в който те са в цикъл, заради високите количества желязо.

Всъщност, цвеклото има най-високо наличие на желязо, тъкмо след чесъна. Що се отнася до наличието на йод, този зарзават е вторият в света. Цвеклото Ви зарежда с доста здравословни хранителни субстанции и те са в положение да подтикват метаболизма Ви, тялото ви е снабдено с мощни антиоксиданти.

Този супер здравословен зарзават е богат на полифеноли и бетаалини. Те предотвратяват увреждането на свободните радикали и оксидативния стрес. Цвеклото съдържа витамини B и PP, които укрепват капилярните стени. Вие също би трябвало да знаете, че този супер здравословен зарзават има огромно минерално наличие.

Калият и фолиевата киселина пазят сърцето, магнезият укрепва костите, желязото и фосфора подтикват силата, медта насочва свободните радикали и йодът взе участие в биосинтезата на хормоните на щитовидната жлеза.

Ако цвеклото не е постоянна част от вашата диета, тогава несъмнено би трябвало да го включите, тъй като, както казахме, то ще обезпечи антиоксидантни, противовъзпалителни и детоксикационни резултати. Този живописен зарзават също съдържа мощни хранителни субстанции, които защищават от сърдечно-съдови болести, вродени недостатъци и даже някои типове рак!

Цвеклото също ще Ви помогне да почистите черния дроб от всички нездравословни отрови. Тъй като те са натоварени с антиоксиданти, тялото е по-лесно да се отърве от отпадъците и токсините, до момента в който имунната система се ускори.

Цвеклото оказва помощ на черния дроб да отстрани токсините, пектинът в цвеклото почиства токсините, които са били отстранени от черния дроб, тъй че те не се връщат назад в тялото, а бетаалините в цвеклото имат високи противовъзпалителни свойства и предизвикват детоксикацията.

Ползи за здравето:
Цвеклото покачва издръжливостта
Според изследвания, извършени от английски откриватели, спортистите, които употребяват сок от цвекло в композиция с дребен сок от ябълка, преди да упражняват, демонстрират по-добра устойчивост и намаление на кръвното налягане от тези, които не са. Заключението на проучването е, че съставките, открити в корените на цвекло, водят до повишение на продуктивността. Освен това сокът от цвекло и ябълка прави някои физически действия доста по-лесни и не толкоз изтощителни за възрастните хора.

Цвеклото понижава риска от деменция
Цвеклото създава азотна киселина, която оказва помощ за увеличение на кръвния поток в тялото, в това число мозъка. Магнитните резонанси, направени на възрастните хора, демонстрират, че след консумирането на диета с високо наличие на сок от цвекло, субектите имат по-голям кръвен поток към бялото вещество.

Цвеклото се бори със запека
Фибрите оказват помощ на храносмилателната система да работи вярно, тъй че включете цвеклото в диетата си, в случай че не желаете никакви проблеми с храносмилателната система, защото цвеклото е цялостно с нишки.

Цвеклото има противоракови свойства
Фитонутриентите на цвекло, които дават на този зарзават дълбокия му ален цвят, могат да оказват помощ за попречване на рака. Екстрактът от цвекло понижава образуването на разнообразни типове израстък при разнообразни животни, когато се ползва в питейната вода.

Цвеклото е богато на скъпи хранителни субстанции и фибри
Цвеклото съдържа нишки, витамин С и съществени минерали като калий, който е от жизненоважно значение за здравите нерви и мускулната функционалност, както и манган (който е добър за вашите кости, черен дроб, бъбреци и панкреас). Цвеклото съдържа и витамин В фолат, който оказва помощ за понижаване на риска от вродени недостатъци.

Цвеклото поддържа детоксикацията
Пигментите на беталин в цвеклото поддържат процеса на детоксикация на фаза 2 на тялото: когато разградените отрови са свързани с други молекули, тъй че те могат да се екскретират от тялото ви. Цвеклото е извънредно дейно при процесите на детоксикация и филтриране на черния Ви дроб и кръвта.

Гореизброените обстоятелства и изгоди са задоволителни, с цел да започнете да употребявате повече цвекло във вашата ежедневна диета. Започнете, като добавите малко към вашите салати или просто изпийте чаша сок от цвекло и се насладете на многочислените му изгоди за здравето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР