Знаете ли, че има нюанси, които не трябва да носите

...
Знаете ли, че има нюанси, които не трябва да носите
Коментари Харесай

Какви цветове да избираме на интервю за работа?

Знаете ли, че има нюанси, които не би трябвало да носите на изявление за работа, тъй като изпращат неверни послания?

Науката за цветовете е намерила място и тук, най-малко съгласно уеб страницата CarierBuilder и тяхното скорошно проучване. Проучването, извършено сред мениджъри и чиновници в отдел Човешки запаси на огромни компании, било доста просто и ясно: на участниците бил заложен въпроса “Кой е цветът, който е най-подходящ за изявление за работа? ”. Най-голям % от тях дали отговор, че биха наели претендент, който носи сини облекла, а най-непрепоръчваният цвят бил оранжевият. Ето какво разкриват от CarierBuilder за останалите цветове!

Синьото е най-стилният и желан избор

Нюансите на синия цвят са измежду най-предпочитаните съгласно участниците в изследването, като 23% от тях декларирали, че избират цвета за облекло за изявление. Този колорит изпраща обръщение, че носещият го е виновен и убеден в уменията си, споделят специалистите. “Изследванията демонстрират, че най-хубавият цвят за такова значимо изявление е тъмносиньото, защото то вдъхва надеждност, ” споделя Лиса Джонсън Мандел от AOL Job. “Много евентуално е да получите работата, в случай че носите наследник костюм, в сравнение с да вземем за пример сив. ”

Избягвайте кафявото напълно

Кафявото като цяло няма ясно изразени отрицателни страни. Носещият го изпраща посланието, че се усеща удобно в кожата си и е благонадежден кадър, само че също по този начин може да наподобява доста старомодно и семпло, а не това са нещата, които бихте желали да внушите на място, където би трябвало да се визиите като съвременен и новаторски човек.

 efd070a330f517e4be2d8838c5b1ec3b

Червеното споделя “сила ”, само че не в положителния смисъл

Със сигурност няма да останете незабелязани и ще изпъкнете като смела персона, в случай че носите нападателния червен цвят, само че в множеството случаи мениджърите споделят, че цветът е прекомерно преобладаващ и даже непокорен. Има изключения от това предписание, в които специалистите поучават да носите алено, като да вземем за пример в случай че кандидатствате за позиция, обвързвана с правото, където агресивността е плюс.

Черното внушава лидерски качества

Запазете класическият черен костюм за изявленията, в които се явявате за високи позиции. Този цвят заема второ място след синия, с 15% от участниците, които декларирали, че биха го избрали за изявление. Експертите по цветовете го слагат на върха на “авторитетната канара ”, което значи, че е превъзходен избор, когато желаете да получите значима работа, в която ще сте виновни за други хора. Въпреки това, то не е уместно за хората от арт средите.

Сивото е най-сигурният избор

Ако желаете да внушите на бъдещия си шеф, че сте човек с разумна и аналитична мисъл, значи сивият цвят е вашето решение. Този постоянно подценяван колорит е подобаващ за изявленията в съвсем всички сфери. Кандидатствате за работа, където би трябвало да покажете повече въображение? Изберете тоалет в сиво и прибавете пъстри аксесоари.

Избягвайте оранжевото непременно

То застава отпред на класацията на CarierBuilder за най-лошите цветове за изявление за работа, с 25% от участниците заявяващи, че асоциират цвета с някой, който не е експерт.

 26db55071cde400a6e5be3f74b4e1fe9

Бялото споделя, че сте проведени и обръщате внимание на детайла

Ако сте перфекционисти и желаете всички да знаят това, изберете белия цвят. Той споделя, че сте виновни и подредени, че отделяте задоволително внимание на работата си и не прибързвате с нещата. Белият костюм може и да пристигна допълнително за такова изявление, само че един бял блейзър или класическа риза в бяло, съчетана с пола вид молив, ще ви обезпечат всички преимущества, които този цвят дава.

Запазете лилавото и жълтото за артистичните среди

Експертите поучават да залагате на неутралните и по-сигурни нюанси, когато кандидатствате за работа в най-разпространените сфери, само че в случай че сте изобретателна персона и желаете да се реализирате на такава позиция, не се колебайте да изберете нещо по-смело. Лилавото изпраща посланието, че сте артистични и неповторими, до момента в който жълтото показва оптимизъм и креативност.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР