Знаете ли, че хората използват само определен процент от мозъка

...
Знаете ли, че хората използват само определен процент от мозъка
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако използваме 100 процента от мозъка си?

Знаете ли, че хората употребяват единствено избран % от мозъка си? При животните този % е сред 3 и 5%, като изключение е делфинът, при който процентът е цели 20. Твърдение, популяризирано дълго, за което евентуално сте чували, е, че хората употребяват едвам 10% от мозъка си. Съвременните технологии и изследвания на мозъка обаче демонстрираха, че това изказване не е истина и че в мозъка няма зони, които да са без функционалности, както се е смятало.

Дори по време на сън нито една област от мозъка не остана неактивна. Днес знаем, че за поддържането на ежедневните функционалности на тялото мозъкът на хората употребява доста дребна част от действителните си благоприятни условия, само че процентът е доста по-голям от 10%. Водещи невролози и екип от „ Scientific American " потвърдиха с изследване, че през по-голяма част от времето в интензивно положение човек употребява към 50% от опциите на мозъка си. Човечеството е постигнало толкоз доста, употребявайки едвам половината си потенциал, представете си, в случай че съумее да го употребява целия или да усили процентът.

Какво ще стане, в случай че използваме 100% от мозъка си? Учените сочат, че в човешкото тяло има повече връзки сред невроните, в сравнение с са звездите в галактиката, само че хората не ги използват. Според някои хипотези, в случай че човечеството съумее да използва по-голям % от мозъка си, евентуално ще имат надзор над клетките на себеподобните си и даже над материята.

А какво ще стане, в случай че използваме 100% от мозъка си и допустимо ли е това в действителност, или е в областта на фантастиката? Известен факт е, че някои хора съумяват да употребят по-голям % от мозъка си от други, само че за какво това е по този начин следва да бъде проучено и да разберем. Също по този начин е потвърдено, че използването на по-голям % от мозъка надалеч не значи по-умен или по-висока успеваемост. Оказва се, че едни от най-мъдрите хора, гении и изобретатели употребяват по-малък % от мозъка си от елементарните хора. Това красноречиво сочи, че по-малкото от време на време сочи повече.

Важна е успеваемостта, а не толкоз употребяваният %. Този факт е леко разочароващ, тъй като той дава отговор по забавен метод на въпроса какво ще стане, в случай че използваме 100% от мозъка си - може да стане всичко или нищо и това зависи от успеваемостта на използването.

Ако се чудите и може ли да увеличите потребления % с изключение на какво ще стане, в случай че използваме 100% от мозъка си, то имайте поради, че по-важно е да увеличите интелектуалния си потенциал. Има способи, с които да съумеете да се научите да употребявате по-голям % от мозъка си, само че това напълно не значи, че ще сте по-умни и ще се справяте по-добре. В идеалният случай следва да наблегнете на интелекта. Качественият и пълностоен сън, двигателната интензивност, рационалното и вярно хранене, общественият живот, смехът, избягването на напрежението или вярното му превъзмогване, съчетани с тренировки за мозъка, могат да ви оказват помощ да увеличите %, който употребявате.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР