Знаете ли, че е забранено да завиете наляво по западното

...
Знаете ли, че е забранено да завиете наляво по западното
Коментари Харесай

Превърна ли се „забравен” знак от години в Пловдив в хранилка на КАТ?

Знаете ли, че е неразрешено да завиете наляво по западното платно на бул. „ Копривщица ” след прелеза на Пещерско шосе? Пътен знак подложен тъкмо след релсите задължава водачите да карат напряко или надясно незабавно след него, алармира четец на TrafficNews .
Прочетете още
Точно преди прелеза на бул. „ Пещерско шосе ” и кръстовището с източното платно на бул. „ Копривщица ” има подложен същият знак, само че там той е комплициран вярно, защото фактически е неразрешен левият завой преди прелеза.



Справка на медията ни демонстрира, че неправилната табела даваща наложително наставление на водачите е сложена там още откогато имаше краткотрайна организация на придвижването, поради ремонт, през лятото на 2021 година. Въпросът е по какъв начин оттогава знакът е пропуснат и не е отстранен до сегашния миг, при изискване, че е подложен върху остарелия?

От ОП „ Организация и контрол по транспорта “ направиха инспекция, която установи, че фактически към актуалният миг, знакът е подложен погрешно и увериха, че ще бъде отстранен още през днешния ден.

В обществените мрежи даже има изказвания, че от Пътна полиция са глобили водачите, завивали " погрешно ".  От пловдивския КАТ обясниха, че поради неправилното слагане на знака, в случай че има глобени водачи за изработен неразрешен ляв завой, то те могат да подават тъжби и възражения, които ще бъдат навреме прегледани и взети под внимание.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР