Знаете ли, че домашните ви електроуреди водят "таен" живот и

...
Знаете ли, че домашните ви електроуреди водят "таен" живот и
Коментари Харесай

Уредите, които въртят електромера дори, когато са изключени!

Знаете ли, че домашните ви електроуреди водят "таен " живот и без да подозирате продължат да работят и харчат ток даже когато сте натиснали бутона стоп, само че не сте ги изключили от мрежата?

Вижте кои са устройствата, които натрупат солидни суми върху вашата сметка за ток даже откакто сте ги изключили?

Зарядно устройство без телефон

Зарядно устройство, оставено в контакта, продължава да употребява сила.

Цифров ефирен тунер

Телевизионните тунери не престават да работят, откакто ги изключите и губите сила.

Телевизор

Знаехте ли, че натискането на бутона за зареждане изпраща тв приемника в режим на подготвеност, а не го изключва? Така той продължава да гълта сила, която може да наподобява оскъдна в границите на 1 месец, само че в случай че съберете разхода на ток за година, ще откриете, че сумата въобще не е дребна.

Компютри и преносими компютри

Дори изключени, компютрите и преносимите компютри не престават да работят. Ако ги изключите от контакта може да спестите солидна сума пари.

Устройства с таймер

Тази дребна детайлност, като работещия таймер на електроуреда, е знак, че той към момента работи и употребява електричество от електрическата мрежа.

Трябва ли да ги изключите?

Някои от вас ще сметнат, че разходът на сила от уреди в латентен режим, е нищожен и сумите, които се натрупат върху сметката са дребни, само че други може би ще се замислят и ще стартират да изключват техниката си от електрическата мрежа.

Изключването на уредите от контакта в действителност си коства, тъй като с изключение на за портфейла ви, то е потребно и за природата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР