„Знаете, че тече двуседмичния срок. 2 от 3-те големи проекта

...
„Знаете, че тече двуседмичния срок. 2 от 3-те големи проекта
Коментари Харесай

Борисов: Гласуваме за изтребителите и танковете до седмица

„ Знаете, че тече двуседмичния период. 2 от 3-те огромни плана ще бъдат подготвени. Това е за нов изтребител и това, което е и моята фантазия като сухопътен офицер – надлежно машините за сухопътните войски, тъй като това е царицата на боя”, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно с министъра на защитата и Красимир Каракачанов и вицепремиера Томислав Дончев посети през днешния ден военния цех „ ТЕРЕМ - Хан Крум” в Търговище. Двата плана ще бъдат гласувани от Министерски съвет идната сряда.

Борисов уточни, че точно на това дружество ще бъде предоставена модернизацията по натовски стандарт на бронираните машини на българската войска.

„ Трябва да подчертаем, че имаме прелестна работа на Българска академия на науките и военния експертен капацитет – инженерите, учените, които създават и вършат нови системи”, сподели министър председателят.

Той разясни, че възлагайки работата на българско дружество страната ще спести милиарди левове и ще открие нови работни места.

„ Това коства големи пари, а по този начин с 1,2 милиарда лева можем да модернизираме 96 бронетранспортьора”, сподели Борисов. „ Ще реализираме резултат, що се касае за 4-5 милиарда лева.”

„ Сега сме в усилени договаряния с няколко американски, френски и немски компании – най-големите в света”, акцентира той.

Военният министър Красимир Каракачанов е безапелационен, че новите бронирани машини, който ще се купят за армията, ще се сглобяват в България.

„ С един ремонт ще стане много добър и съвременен завод”, съобщи Борисов за базата на „ ТЕРЕМ - Хан Крум”

„ Целта ни е да се създава в България, това е и работна ръка и по-високи заплати”, уточни министър председателят и разясни, че се създава система, с която българските танкове да могат да стрелят с управляеми ракети.

Той акцентира, че до момента за армията са купувани единствено транспортни машини, като самолетите „ Спартан” и хеликоптерите „ Кугър”.

„ Само транспортни, все едно ще се изнасяме и сме купували авиация да бягаме с нея”, сподели Борисов. „ Сега приказваме за бойни машини, които да пазят България”.

„ В тази интернационална обстановка в случай че нещо се развие или ще е незабавно с нуклеарно оръжие или са бойци и групи, и тези сухопътни машини ще могат да пазят нашата граница”, счита министър председателят.

По отношение на разногласието измежду ръководещите, откакто в Народното събрание ГЕРБ поддържаха претендент, препоръчан от Движение за права и свободи за Комисията за енергийно и водно контролиране, а друг на Вътрешна македонска революционна организация, Борисов разяснява:

„ Няма никакво напрежение в ръководещата коалиция, работим доста добре с министрите и вицепремиерите”.

„ Аз с премиера нямам никакви проблеми, може би би трябвало да се търси механизъм за възобновяване на разговора в Народното събрание, там скърцат колелцата, само че това е въпрос на съдружен съвет”, съобщи от своя страна водачът на Вътрешна македонска революционна организация, Красимир Каракачанов.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР