Знаете, че предишното решение беше взето на базата на доста

...
Знаете, че предишното решение беше взето на базата на доста
Коментари Харесай

Асен Василев: Дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи...

" Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода ", уточни Василев.

 

В отговор на въпрос дали има разминавания сред съдружните сътрудници, Василев сподели, че " разминавания постоянно има сред двама индивида - без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Министърът разяснява още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от " Лукойл ". " Това, което съм споделил в интервюто на " Файненшъл Таймс "  е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ", изясни Василев. Той разяснява още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като " най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ".

 

По думите му " Лукойл " за първи път стартира да заплаща налози, а страната да си прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.

 

Министърът на финансите Асен Василев е в Ловеч за среща с бизнеса. Целта е да обсъдят опциите за развиване на района и съответните проблеми на бизнеса в града. " В рамките на идващите две седмици имам срещи в още най-малко шест-седем града. Смятам, че е извънредно потребно да има пряк контакт сред изпълнителната власт и бизнеса ", уточни Василев.

 

На въпрос по отношение на завода за електрически автомобили, който трябваше да се построи в Ловеч, той сподели, че като всеки един частен план, това зависи от вложителя. " Това, което страната трябваше да направи, е да каже, че има държавна помощ в границите на регламентираните от Европа равнища и тази държавна помощ да бъде по този начин структурирана, че в случай че не се случи инвестицията, да не се провиснал парите. Знаете, че договорът за държавна помощ беше подписан, т.е. страната е свършила своята роля, вложителят има право да направи инвестицията. До момента не сме дали нито една стотинка, тъй като не се е случила инвестицията ", добави Василев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР