Знаете, че изборите за президент в Русия са на 18-ти

...
Знаете, че изборите за президент в Русия са на 18-ти
Коментари Харесай

Случи Се, България Ахна! Само Преди Минути Румен Радев Съобщи, Че Владимир Путин Лично Ще

" Знаете, че изборите за президент в Русия са на 18-ти март. Чухме се с него и той се извини, че най-вероятно поради това няма да може да пристигна. Затова би трябвало да приказваме за друга дата за посещаване на съветския президент, най-вероятно то ще е след изборите в Русия ", добави Румен Радев пред радио " Дарик ". Държавният глава изясни, че идващият Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) евентуално ще бъде на 9 януари 2018 година

" Той ще бъде за ролята за България в общата политика за сигурност и защита на Европа ", сподели Радев, като посочи, че тематика за закупуването на нови бойни самолети няма да бъда обсъждана на този КСНС. Според него тя е била дискутирана задоволително.

" Тук се намесиха политически фактори, а не едно рационално мислене за сигурността и за бъдещето на България “, уточни президентът. " Не желая да разясня тази тематика, тъй като тя върна целия развой по модернизацията на въоръжените сили най-малко с 1 година обратно. Това води до доста последици, които занапред се струпват на главата на министъра на защитата, който е заставен в този момент да взема решение проблемите „ на парче “, без ясна визия за структурирането на нашата защита, без дълготрайна визия за построяването на отбранителни качества, без ясни механизми тъкмо по какъв начин ще ги градим “, разяснява президентът Радев.

За него е необходимо на масата да седнат още веднъж " политици и държавници и тези проблеми да бъдат задълбочено разисквани “, добави той. По думите му на предходния Консултативен съвет за националната сигурност на страната е бил реализиран доста добър консенсус, който обаче се разпаднал, когато е пристигнало време за дейности. " Българските политици би трябвало да узреят за някои неща. Видях едно отношение, което не подхожда на равнището на държавници – отношение, водещо към парализа на стратегическото мислене, на сигурността на страната, въобще за нейното бъдеще “, разяснява президентът Радев. По думите му решенията в защитата се взимат безредно. " Няма по какъв начин да се стигне до консенсус. Трябва в действителност сериозна работа “, добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР