Знаете, че България е мощен двигател на интеграцията на Западните

...
Знаете, че България е мощен двигател на интеграцията на Западните
Коментари Харесай

Румен Радев: България е мощен двигател на интеграцията на Западните Балкани

" Знаете, че България е мощен мотор на интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз и вършим всичко допустимо този развой на интеграция да бъде интензивен . Ние държим това да стане при прецизно съблюдаване на човешките права и на копенхагенските критерии за участие ".

Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с държавния секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон.

Радев благодари на Франция за поддръжка на българската позиция във връзка с разширението на Западните Балкани в Европейския съюз и увери, че ще работят дружно. Той означи, че водещият фактор за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз не е времевата рамка и крайни периоди, а
 Разширяването на Европейски Съюз към Западните Балкани - Три забележки
Разширяването на Европейски Съюз към Западните Балкани - Три забележки

Големите проблеми наподобява единствено стават все по-големи, а ефикасни решения липсват

" Вашето посещаване е във значим миг, следва от 1 януари Франция да поеме ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Европа е изправена пред редица провокации, като стартираме през мигрантската, енергийната, здравната рецесия и нейните социално-икономически последствия ", обърна се Радев към френския държавен секретар по европейските въпроси.

Той уточни, че оправянето с рецесиите изисква сливане на напъните и най-важно е да имаме регулярен и открит разговор сред страните. Радев е уверен, че наред със оправянето с провокациите, Франция ще разгърне своята визия за бъдещето на Европа по време на своето председателство за една по-силна и обединена Европа, способна да вземе самостоятелни решения, да бъде по-отговорна към своята сигурност и да бъде същински стратегически фактор на интернационалната сцена.
 В Катимерини: Северна Македония се сблъсква с български фантазии за
В Катимерини: Северна Македония се сблъсква с български фантазии за " Велика България "

" Гърция би трябвало неотложно да провежда интернационална осведомителна акция за събитията в района и заплахите, които се основават "

От своя страна държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон съобщи, че след няколко дни френската страна ще поеме огромна отговорност за идващите 6 месеца, които евентуално ще бъдат изпълнени с доста провокации и рецесии. В актуалната обстановка би трябвало да разчитаме на европейския ангажимент, в това число и на България за разрешаване на рецесиите, уточни Бон.

" Ние би трябвало да реализираме баланс във връзка с разширението на Европейски Съюз в посока Западните Балкани и всичко това би трябвало да стане при съблюдаване на критериите, при ценене на чувствителността на едните и другите, тъй че за всичко това ще работим дружно ", безапелационен бе Клеман Бон.
 Евроинтеграцията на РСМ не зависи от период, а от резултат, отсече Радев
Евроинтеграцията на РСМ не зависи от период, а от резултат, отсече Радев

Проблемът надвишава визиите за исторически спор сред две прилежащи държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР