Знаем колко досадна и нездравословна може да е влагата в

...
Знаем колко досадна и нездравословна може да е влагата в
Коментари Харесай

Как да се отървем от упорития мухъл

Знаем какъв брой досадна и нездравословна може да е влагата в пространствата ни у дома. Честа последица от нея, е също толкоз неприятният плесен, който се появява. Вреден за здрвословното положение, унищожава мебели и стени, а за миризмата няма какво да кажем. Разбира се, че най-добре да не се появи, само че в случай че към този момент е налице, то би трябвало да се третира вярно.

Мухъл в банята

Банята е влажна и е с най-големите предпоставки да се появи точно там. Най-ефективния и най-благоприятен метод за битка с мухъла по фугите и силиконовите сектори е белината. Не се тормозете да поливате с белина, защото в банята повърхностите са устойчиви на мощната и химия. Защитете се с гумени ръкавици и маска, с цел да не нараните кожата си и да вдишате миризмата на белината и щедро полейте засегнатите зони. Изтъркайте интензивно и изплакнете с вода. За превантивна мярка от време на време пръскайте с вода, смесена с белина.

Мухъл по стените

И да се е появил и да сте съумели да го отстраните, вярвайте това ще е краткосрочно. Идеята да няма плесен, е че стената би трябвало да е суха. Изолирането на съответната стена и положителната вентилация е основен фактор за това. Ако зад някой долап или секция се е ъбрал плесен е важнио да преместите въпросната мебел, с цел да може стената да „ поеме чист въздух “.

Мухъл по облеклата

Тази злина, за жал, може да живее и в облеклата ни. Белината тук още веднъж може да се включи, само че пък съществува заплахата и да избелеят цветовете. Все отново има вид с по-леката белина, която няма в себе си хлор, а деен О2.

Мухъл във въздуха

Проветряването е главното предписание о най-хубавият метод да имате чист и пресен въздух. Содата е потвърден способ за намаляне на наттрупването на миризми. В огромен съд изсипете няколко пакетчета и я оставете някъде в помещението. Солта оставена по същия метод също попива влагата, която провокира неприятния плесен. Важно е да се отървете от мухъла, защото нервира дихателните пътища и не въздействам удобно нито на повърхности, нито на здравето ви, написа TrafficNews.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР