Знаем, че за да сме в добро здраве, всеки ден ...

Знаем, че за да сме в добро здраве, всеки ден

5 напитки, богати на витамини за силен имунитет

Знаем, че с цел да сме в положително здраве, всеки ден би трябвало да хапваме свежи плодове и зеленчуци. Но от време на време динамиката на всекидневието лишава от вниманието ни върху метода ни на хранене, а това рано или късно се отразява на имунитета ни.

От друга страна, фрешовете са отлично свежо решаване за напитка с потребни питателни детайли за мощен имунитет. Вижте няколко оферти за повече здраве.

Напитка с морков, портокал, лимон и парче корен от джинджифил

Тази витаминозна композиция е тъкмо това, от което тялото ни се нуждае в сезона на настинките и грипа, само че и прехода от зимния към пролетния сезон. Антимикробните и противовъзпалителни свойства на джинджифила оказват помощ в битката с вирусите и Останалите съставки за изработката на напитката са богати на витамини А, В, С и D, които също способстват за повишение на защитните сили на организма.

Всичко което би трябвало да извършите, е да сложите съставките в сокоизтисквачката, като съгласно вашите усети може да регулирате количеството на морковите и другите съставки. За край може да добавите и малко мед, куркума на прахуляк.

Напитка от моркови, ябълки и джинджифил

Обичаме да хапваме обичаните си лакомства, а през есенните и зимните месеци и повече месо, туршии, колбаси. Тялото ни се нуждае от детокс, с цел да не страда храносмилателната система, с цел да бъдем енергични и да поддържаме здрава имунната си система. Отново вие определяте какъв брой от кое да сложите. Коренът от джинджифил би трябвало да се обели преди този момент, не го забравяйте. По предпочитание може да добавите и малко Тя също спомага за детокса и повишение на имунитета , за баланс на кръвната захар и кръвното налягане.

За мощен имунитет и положителна хидратация – напитка от ½ краставица, няколко листа маруля, 2 стръка селъри, 2 ябълки и 1 портокал

Без значение в кой сезон се намираме, тялото ни се нуждае когато и да е от положителна хидратация, скъпи витамини, минерали и фибри.

Напитка богата на калий и желязо

Два минерала, които също са значими за положителния имунитет и равнищата ни на енергия. Доматите съдържат калий и са доста потребни за сърцето, до момента в който спанакът ни зарежда с желязо. В блендер прибавете 2 домата, огромна шепа пресен спанак, сока на 1 лимон, няколко листа босилек. Ако се чувствате леко неразположени парче джинджифил или малко черен/лют червен пипер, са чудесна добавка.

Напитка за повече енергия и мощен имунитет

През есенно-зимния срок, енергийните равнища спадат, по-постоянно се усещаме бавни, изтощени. Затова не трябва да забравяме за съставките, които ще ни оказват помощ да възстановим енергийните си равнища и ще ни оказват помощ да сме в положително здраве, с които да си приготвим апетитен фреш. Необходими са ни 2 глави алено цвекло (обелени), 2 моркова, 1 портокал, малко парче корен от джинджифил и канела по избор.

Източник: az-jenata.bg