Знаем, че стресът ни вреди. Но дали полагаме усилия да

...
Знаем, че стресът ни вреди. Но дали полагаме усилия да
Коментари Харесай

6 начина, по които емоциите вредят на здравето ни

Знаем, че стресът ни вреди. Но дали поставяме старания да му се противопоставяме? Всекидневно изпитваме разнообразни типове страсти. Някои са позитивни, други носят негативно въодушевление. Има такива, които се натрупват във времето и освен, че ни пречат да преоткрием себе си, само че вредят и съществено на здравето ни. Или казано в резюме – страстите могат да работят разрушително на нашето здраве. Ето по какъв начин.

Страхът поражда алергии

Според учени, появяването на някои постоянно срещани алергични положения могат да бъдат свързани с психологичното здраве. Екземата, високата температура и астма... Възможно е да страдате от алергии от години, само че алергенът към момента да е незнаен. Нашите вътрешни страхове, става известно, могат да отключат тези положения.

Вманиачаването може да провокира проблеми с тежестта

Малко са хората, които са изцяло задоволени от метода, по който наподобяват. За тези, които страдат от наднормено тегло, терзанията им са свързани с минусите във фигурата им. За страдание, те даже и не подозират, че тези им страсти утежняват още повече казуса. Загрижеността, манията по това, че гърдите ни не са задоволително огромни и красиви, че са се появили нови бръчки, че имате елементи от тялото, които не харесвате, също могат да се отразят негативно на килограмите ни.

Страховете и манията могат да причинят признаци на доста разнообразни болести по едно и също време

Колко постоянно при избран тип неразположение сте си мислили, че имате съществено заболяване, което води до съдбовен край? Мислите ви са фокусирани върху неразположенията, а те толкоз доста се приближават до признаците, подсказващи за болесттите. Обсебването и фиксирането на мислите, че сте болни съществено, могат да повлияят на това, неразположенията ни да наподобяват по-реални, а в действителност въобще да не сме съществено заболели.

Отрицателните страсти и стресът могат да предизвикат храносмилателни разстройства

Подуване на корема, газове, гадене, стомашни неразположения... Това са единствено част от храносмилателните неразположения, които могат да зародят вследствие на ежедневния стрес.

Самокритиката и страховете могат да причинят главоболие и мигрена

Ниска самокритика, вътрешни страхове, които ви потискат... Време е да измененията тази си конфигурация, тъй като в противоположен случай, главоболията ще са постоянно събитие.

Депресията и тревогата могат да предизвикат сърдечни болести

Знаете ли, че повтарящата се меланхолия и тревогата, покачват риска от коронарна болест на сърцето? Ето за какво е значимо да овладеете отрицателните страсти оптимално. В противоположен случай излагате на риск здравето на сърцето. Не забравяйте, че стресът покачва риска и от инсулт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР