Знаем, че ореховите ядки са изключително полезни. Това обаче важи

...
Знаем, че ореховите ядки са изключително полезни. Това обаче важи
Коментари Харесай

Леля ми никога не изхвърля черупките от орехите, а прави ТОВА с тях

Знаем, че ореховите ядки са извънредно потребни. Това обаче важи и за черупките от орехи. Ето за какво, когато хапнете орехи, не изхвърляйте черупките им, тъй като те са доста потребни и могат да ви оказват помощ в редица проблеми. Иначе е най-добре да хапвате ядките смлени, по този начин потребните им свойства се усвояват най-бързо. Ето обаче защо може да употребявате черупките.

При упорита кашлица може да облекчите положението си като счупите четири ореха, само че без да ги натрошавате, единствено да се получат пукнатини в черупката. Така ги сложете в тенджера. Сварете ги с половин литър вода, 1 с.л. мед и 1 с.л. плод от черен бъз. Варете на слаб котлон. После прецедете и пийте по 1 с.л. преди хранене. Консумирайте в границите на една седмица.

При язва на дванадесетопръстника ще ви трябват преградите в черупките, които разделят ядките, от 5 ореха. Сипете при тях половин литър гореща вода и затворете съда с похлупак. Оставете час да да престои. Щом изстине, смесете с прясно мляко и пийте вечер преди лягате, заран на гладно и денем.

При кожни проблеми и екземи ще са ви нужни орехови черупки, които да поставите в тенджера. Сипете вода и ги сварете до приемане на тъмна запарка. Прецедете. Разредете отварата в съответствие 1:10 с вода – 1 ч.ч.: 10 ч.ч. вода. Измийте кожата или направете компрес със сместа. Останалото съхранявайте в съд и разреждайте преди прилагане.

За филтриране на кръвоносните съдове и унищожаване на формирания смелете черупки от 14 ореха. Залейте сместа с половин литър водка и оставете за седмица да престои. Пийте по 1 с.л. заран на гладно, най-малко 10 минути преди хранене.

За проблеми със стомаха, щитовидна жлеза, високо кръвно, диабет, колит и проблеми с храносмилането ще ви трябват преградите в ореховите черупки. Съберете толкоз, колкото ще изпълнят 1/3 стъклено шише. Догоре сипете водка и оставете 20 дни да престои. Прецедете и съхранявайте в мрачно шише. Пийте от сместа по 1 с.л. преди хранене, в случай че имате някое от горе посочените болести.

Както виждате ореховите черупки могат да намерят приложение като лек за редица болежки. По-добре да се доверите на природата, в сравнение с разнообразни лекарства с неразбираем генезис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР