Знаем, че горещите бани и сауни са полезен начин за

...
Знаем, че горещите бани и сауни са полезен начин за
Коментари Харесай

Полезни или вредни са САУНИТЕ и горещите бани за сърцето

Знаем, че горещите бани и сауни са потребен метод за намаляване. Освен това те могат да бъдат потребни и са сърцето. Не са целесъобразни обаче, в случай че имате ниско кръвно. Смята се, че в случай че постоянно взимате гореща баня или сауна, ще намалите риска от инфаркт и инсулт. А и това е прелестен метод за разпределяне на тялото и отмора. Заради високата температура на водата кръвоносните съдове се уголемяват. Така сърцето изпомпва повече кръв поради високото налягане, което усилва натоварването в сърдечната област.

В проучване на японски жители, което е проследило къпането в гореща баня или сауна на над 30 000 души в продължение на 20 години, демонстрира, че хората избират този метод на къпане. Проучването проследило хигиеничните привички на хората, техните желания по отношение на температурата на водата и здравословни привички. Според изследването максимален % хора се къпят всекидневно или 3-4 пъти седмично с гореща вода или си взимат гореща вана. Тези, които се къпят всеки ден са с по-нисък риск от инфаркт и инсулт спрямо останалите, които се къпели по-рядко.
Използвайте тази съставна част преди сауна и ще имате най-гладката кожа на света
Всеки си мечтае за гладка, мека и напълно нежна кожа. Не постоянно обаче знаем по какъв начин да се сдобием с лице като от корица на списание. Пон...
Прочети повече
Във Финландия също се организират изследвания, свързани с този въпрос. Къпането в сауна е познато на локалните поданици от епохи насам. Те си взимат вана или посещават сауна 2-3 седмично, оставайки в нея за към 20 минути. Според изследванията честото посещаване на сауна е обвързвано с намаление на кръвното и предотвратяване от сърдечни проблеми, възстановяване равнищата на холестерола, понижаване на възпаленията. Сауната отпуска тялото и ви оказва помощ да релаксирате физически и душевен.

Добре да се допитате до лекаря си дали да употребявате сауна или гореща вана, тъй като те са на пръв взор безвредни за здрави хора. Но за такива с ниско кръвно или съмнения, с ангина или със сърдечни проблеми не се предлагат. Хората на възраст повече от 70 години също би трябвало да внимават с вземането на сауна или вана, тъй като тяхното кръвно е ниско. От горещата вода то може да падне още повече и това да докара до замаяност или пристъп. Добре е да увеличавате постепенно температурата на водата и да можете да реагирате незабавно, изстудявайки водата, в случай че се почувствате зле.

Във Финландия хората посещават сауна, в която температурата е 80 градуса. В нея се стои към 15-20 минути или по-малко, изключително в случай че индивидът е с ниско кръвно. Ако се почувствате замаяни или усетите друго неразположение, излезте на открито. Хубаво е да се охладите последователно, не внезапно да излезете на открито. Добре е откакто сте си взели гореща сауна или вана да се хидратирате с няколко чаши вода.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията със експерт!
Финландската сауна към този момент е в листата на ЮНЕСКО за международно завещание
Финландската национална традиция за прилагане на сауна е включена в листата на нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО, заяви мини...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР