Знаем, че българският премиер Николай Денков и неговото правителство работят

...
Знаем, че българският премиер Николай Денков и неговото правителство работят
Коментари Харесай

Рюте обяви, че Нидерландия е готова да пусне България в Шенген, но при едно условие

Знаем, че българският министър председател Николай Денков и неговото държавно управление работят доста интензивно за приемането на България в Шенген. Това съобщи през днешния ден министър председателят на Нидерландия Марк Рюте пред български публицисти при идването си за присъединяване в двудневното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

„ Трябва да забележим каква ще бъде оценката на Европейската комисия през декември. Трябва да бъде точна и почтена оценка, без захаросване, без премълчаване. Знам, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен работи в рамките на прецизното и справедливото. Ако са изпълнени изискванията - да, в случай че не са - не “, заключи Рюте.

Искаме само Европейска комисия да каже дали България извършва всички условия. Искаме да бъде казано почтено. Досега Европейска комисия е доста открита за преимуществата и минусите. Не би трябвало да се икономисват неща при оценката на комисията. Ако Европейска комисия реши, че България е подготвена - да. Първо би трябвало да чуем комисията, настоя още веднъж министър председателят на Нидерландия.

Нидерландия и Австрия бяха единствените страни в Европейски Съюз, които през декември предходната година не поддържаха приемането на България и Румъния в Шенген. По-рано тази седмица Австрия повтори, че не поддържа разширението на Шенген към този момент, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР