Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в

...
Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в
Коментари Харесай

Васил Терзиев за репликата на Радев: Грозна и неотиваща на президент, не съм се отрекъл от родителите си

Знаех, че фамилията ми ще бъде тематика. Затова още първоначално споделих с партиите, с цел да преценим дружно дали това съставлява неизпълним риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво имам вяра, какво мога да дам в тази акция. И какво седи като тематики, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други акции сме го виждали развъртян, където се минава към оклеветяване на претендента. Разделяй и владей.  

Това сподели в изявление за БНР, претендент за кмет на София на " - " (ПП-ДБ) и " ", подсилен от гражданската самодейност " Екипът на София ", по отношение на принадлежността на татко му и дядо му към Държавна сигурност. Терзиев дефинира като извънредно грозна и неотиваща на един президент репликата на, че " човек, който се отхвърля от родителите си, ще се отхвърли и от страната си ":

" Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма по какъв начин да се отрека и не бих го направил! Това да считам, че комунистическият режим е незаконен, е по този начин, аз го считам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който " предава " родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди - косвено, докарал съм в страната вложения за милиарди, инвестирал съм милиони персонални пари в обучение и обществени дела. Това ли е профилът на индивида, който предава родината си? ".  

Той акцентира, че приемайки да бъде претендент за кмет, се е съгласил да бъде обект на публични разисквания: " С тематиката за Държавна сигурност диалогът се измества от тези, които са организирали по-голямата част от прехода и са зад системата, която желаеме да променим. Аз съм последовател да се реши този проблем генерално, а не изборно. Да се откри метод да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде метод, по който се прави политика. Да бъдат по-широко отворени, с цел да не могат да се употребяват като оръжие ".

Не сме получили Държавна сигурност милион и не сме прибирали на Държавна сигурност милион, безапелационен беше Терзиев и посочи: " Нямаме никакви задължения и отговорности към сходни структури. Ние започнахме като част от " Кимкооп ", тъй като не искахме да записваме компания. Единствените пари, с които тази активност, която прерасна в " Телерик ", са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана само от средства на клиенти, които са купували от нас артикули ". изрази очакване, че с издигането на кандидатурата на Вили Лилков офанзивите към него няма да престанат.

разяснява и предлагането на ПП-ДБ за конституционна смяна, ограничаваща кметовете до два управнически мандата: " Аз доста имам вяра в мандатността. Привърженик съм на това да бъде оптимално три мандата, а не два, с цел да има задоволително време да се осъществят и доста огромни планове ".

Терзиев акцентира, че ГЕРБ е политическият конкурент в София на групировката, която го поддържа, без значение от това, че ПП-ДБ са сътрудници с ГЕРБ в ръководството на страната. " В София са вложени доста пари, с които е можело да бъде реализирано доста повече и доста по-качествено. Г-жа Йорданка Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до доста неща, които се правят на парче. Не си е поела отговорността, с цел да управлява Общината ", разяснява той. По думите му при липса на болшинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи болшинства, а не коалиция с ГЕРБ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР