Значителното подобряване на играта на Григор Димитров и добрите резултати

...
Значителното подобряване на играта на Григор Димитров и добрите резултати
Коментари Харесай

Голямо разкритие за Григор Димитров

Значителното възстановяване на играта на Григор Димитров и положителните резултати в последните седмици не са инцидентни. Оказа се, че Гришо е подхванал значима смяна, стартирайки партньорство с компания за разбор на данни в тениса - "Gotta Tennis ".

Новината заяви легендата на двойки Майк Брайън, който разясняваше срещата на българина с Райли Опелка за "Tennis Channel ". Припомняме, че Гришо отстрани първата ракета на Съединени американски щати с 6:3, 6:4, класирайки се на осминафиналите в Индиън Уелс. Впоследствие Григор доближи до полуфиналите, където беше отстранен от Камерън Нори (2:6, 4:6).

Прогресът на Димитров в последните седмици впечатли тенис експертите и зарадва българските почитатели на този спорт.

За триумфите на Григор съществена роля играе треньорът му Данте Ботини, с който явно са все по-добър тандем. Намесата и на модерната технология обаче удря много съществено рамо на екипа и подобряването на представянето на първата ни ракета е очевидно.

"Чрез "Gotta Tennis " Григор получaва по-голяма изясненост за това по какъв начин желае и по какъв начин би трябвало да играе. Софтуерът разделя корта на сегменти и дава късмет на състезателя да разбере по кое време да бъде по-агресивен, по кое време да бъде по-дефанзивен и по кое време да контраатакува ", изясни Майк Брайън, разкривайки част от тайната за триумфа на Гришо.

Майк дружно с брат си Боб беше част от най-успешния тандем в историята на тениса.

Зад основаването на "Gotta Tennis " стои Гордън Юлинг - някогашен тенисист и сегашен треньор. Той е считан за един от новаторите във връзка с потреблението на технологии в тениса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР