Значително се е увеличил броят на родилките с коронавирус, както

...
Значително се е увеличил броят на родилките с коронавирус, както
Коментари Харесай

Областната болница в Стара Загора приема само родилки с Covid-19 и високорискови

Значително се е нараснал броят на родилките с ковид, както и тези с затруднения в резултат на вируса, през последните две седмици. Това постанова откриване на два бранша в АГ - клиника на болница " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора - един за родилки, положителни на ковид, и един за родилки с затруднения от ковид.

В трети бранш на територията на регионалната болница ще бъдат одобрявани високорисковите родилки.

Всички останали дами, при които бременността протича обикновено и без затруднения, ще бъдат пренасочвани за банкет в другите две лечебни заведения в града, в които може да се окаже родилна помощ, заяви проф. Йовчо Йовчев, шеф на здравното заведение, представен от БНР.

В многопрофилната болница за интензивно лекуване " Професор лекар Стоян Киркович " се одобряват пациенти освен от Старозагорска област, само че и от областите Сливен, Бургас и Ямбол. Затова и все още броят на родилките, положителни с Covid-19 и с затруднения, доста набъбна, сподели професор Йовчев.

Общо 182 пациенти с ковид са настанени в болничното заведение, 25 са свободните кревати за хоспитализиране на тежки случаи и с Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР