Значително по-лоши от очакваните резултати за края на 2022 г.

...
Значително по-лоши от очакваните резултати за края на 2022 г.
Коментари Харесай

Intel с най-лоши тримесечни резултати от поне 20 години

Значително по-лоши от предстоящите резултати за края на 2022 година и мрачна прогноза за началото на 2023 година разгласи софтуерният колос Intel. Компанията чака още по-лошо показване през настоящото тримесечие на фона на пагубен спад на търсенето на лични компютри, като единствената добра вест е при центровете за данни и AI, оповестяват международните организации.

Приходите за Q4 на 2022 година са 14 милиарда $ при предстоящи от Уолстрийт 14,4 милиарда, като доста огромно е разминаването при решенията за крайни консуматори - планирани $7,4 милиарда при осъществени $6,6 милиарда Спадът е с цели 32% на тримесечна база. Това са най-лошите резултати от най-малко 20 година, излиза наяве от информация на " Ройтерс ".
 Босът на Intel: Микрочиповете към този момент са по-важни от петрола
Босът на Intel: Микрочиповете към този момент са по-важни от петрола

Вече е по-важно не къде се добива петрол, а къде се вършат полупроводници, съобщи Пат Гелзинджър

Цената  на акциите падна с 9,5% след оповестяването им.

Прогнозата за първите месеци на тази година е дори за рухване на приходите в диапазона 10,5 - 11,5 милиарда $ - над една трета под предстоящото от анализаторите.

Intel, сходно на доста други софтуерни компании, имаше страхотни резултати по време на пандемията, само че сега е в съвършената стихия - елементарните консуматори безусловно стопираха да купуват нови компютри, след повдигането на противоепидемичните ограничения, а бизнесите отсрочват огромни капиталовложения в техника поради опасения от утежняване на икономическата обстановка.
 Производителят на чипове Intel предизвестява клиентите за повишение на цените
Производителят на чипове Intel предизвестява клиентите за повишение на цените

Поради възходящите разноски

" Загубихме движение. Смятаме, че това ще се стабилизира през тази година ", съобщи изпълнителният шеф на Intel Пат Гелзингър пред вложители.

Според анализатори не е задоволително просто PC търсенето да се съживи - Intel ще би трябвало съществено да премислят бизнес модела си, в случай че желаят да се развиват стабилно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР