Значително е намалял броят на нелегалните бежанци, преминаващи през българо-турската

...
Значително е намалял броят на нелегалните бежанци, преминаващи през българо-турската
Коментари Харесай

Вера Йоурова: Значително е намалял броят на мигрантите, преминаващи от Турция през България

Значително е намалял броят на незаконните бежанци , преминаващи през българо-турската граница . Това сподели вицепрезидентът на Евопейската комисия /ЕК/ Вера Йоурова пред „ БНР “. По време на за следващ път тя съобщи безапелационната поддръжка на Комисията за присъединението на България към Шенген . Попитана за изказванието на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте , че е нужна още една инспекция, а не захаросано показване на резултатите, тя разяснява:

„ За Марк Рюте и още някои европейски политици мисля, че това е късмет да се срещнат по-добре с обстоятелствата. Тук има пространство за разрастване на българската дипломация. Доколкото ми е известно, Рюте ще посети България и ще разиска тематиката с българските управляващи. Смятам, че това би трябвало да се случи до декември. “

Вицепрезидентът не можела да предвижда дали Австрия ще промени решението си да не позволява страната ни и Румъния до Шенгенското пространство, само че приветствала това, че през миналата седмица е имало почтен диалог сред министър председателите.

В България съществено се популяризира прокремълската дезинформация , съобщи още Йоурова. Според нея обществените мрежи и цифровите платформи би трябвало да работят повече в посока да бъде лимитирана дезинформацията в Централна и Източна Европа, като това можело да се случи с потреблението на повече локални езици , а освен британският.

„ Когато приказваме за България, виждаме голяма по размер дезинформация, основана от прокремълски източници. Отново ще подчертая, че е нужна инспекция на информацията. Също по този начин обществото би трябвало да изисква да знае обстоятелствата. От друга страна, ние не можем да задължим никого. Ако той желае да има вяра в неистини, това е негов избор “ , заключи тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР