Значителни валежи в Югозападна България. Най-голямо е измереното до 9

...
Значителни валежи в Югозападна България. Най-голямо е измереното до 9
Коментари Харесай

Лошото време продължава: Значителни валежи в Югозападна България

Значителни превалявания в Югозападна България. Най-голямо е измереното до 9 часа тази заран количество на Боровец – съвсем 30 литра на кв. метър. В източната половина от страната преваляванията към този момент стопираха, а облачността ще продължи да понижава, в доста региони до слънчево време. В западните региони ще продължи да вали и в следобедните часове, само че преваляванията ще отслабват. Ще остане прохладно и хладно за сезона, с оптимални температури сред 12° и 17°.

През нощта над източната половина от страната ще остане безоблачно в западните региони на обособени места ще продължи да превалява. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 3 и 11 градуса, в София към 6°, а оптималните сред 14° и 19°.

Повече облаци и валежи ще има преди обяд в Западна България, само че в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен, в Югоизточна България – североизточен вятър. В планините и на следващия ден ще остане най-вече облачно с превалявания от дъжд, на височина над 2000 метра - от сняг.

След обяд преваляванията ще отслабват и стопират, само че ще остане прохладно, с сдържан югоизточен, по високите елементи - югозападен вятър.

През идващите дни ще доминира слънчево време с възможност за изолирани валежи, основно в следобедните часове. Ще остане прохладно, само че оптималните температури ще продължат постепенно да се покачват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР