Значителни валежи ще и има днес почти в цялата страна.

...
Значителни валежи ще и има днес почти в цялата страна.
Коментари Харесай

Обявиха червен код за поройни дъждове в Бургас

Значителни превалявания ще и има през днешния ден съвсем в цялата страна. Червен код за рисково неприятно време, поройни дъждове и мощен вятър, е разгласен в Бургас и региона . Оранжев код за дъжд е в действие за Ямбол , Хасково и Кърджали , а в 12 области е разгласен жълт код - Добрич и Варна , където ще духа доста мощен вятър, Шумен , Търговище , Сливен , Велико Търново , Габрово , Стара Загора , Ловеч , Пловдив , Пазарджик , Смолян .
 Червен код Бургас Национален институт по метеорология и хидрология п

След обяд в Северна България преваляванията ще спра т, а до края на деня тук-там облачността ще се раздра. Щ е духа до сдържан, а в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър . Температурите още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°.
 
Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за октомври.

 
Над планините ще облачно и мъгливо . На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, а на 2000 метра – към 1°.
 
Над Черноморието ще бъде облачно , дъждовно и прохладно . На места, основно по южното крайбрежие преваляванията ще са обилни. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-15°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР