Значителни валежи между 20 и 35 литра на квадратен литър

...
Значителни валежи между 20 и 35 литра на квадратен литър
Коментари Харесай

Нивата на реките и язовирите в Благоевградско се следят денонощно

Значителни превалявания сред 20 и 35 литра на квадратен литър се чакат през днешния ден съвсем в цялата страна. Жълт код е разгласен в 19 области, в това число и Благоевград. Нивата на реките и язовирите в района се наблюдават непрекъснато.

Сигнали за преливащи реки и спешни обстановки в района няма. Нивата на Струма и Места са леко нараснали, само че единствено в долните течения на водосборите им. Всичките 140 язовира на територията на Благоевградска област, както и реките са под непрекъснато наблюдаване.
Бисер Михайлов, регионален шеф на Благоевград: В съботния ден съм разпоредил непрекъснато наблюдаване. Искам да успокоя хората, че все още имаме задоволително свободни размери, които би трябвало да могат да поемат идните превалявания като образец мога да кажа 00,58, че в огромния язовир „ Стойковци “, който е над Благоевград все още имаме към 4 милиона кубика свободен размер.  Жълт код за значителни превалявания е разгласен в 19 области в страната Жълт код за значителни превалявания е разгласен в 19 области в страната
В 19 области е разгласен жълт код за значителни превалявания в събота.

От „ Басейнова дирекция “ обясниха, че на няколко места дигите и защитните речни уреди са отчасти нарушени.
Ралица Кукува, Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “: Не можем да кажем, че има скъсана дига, може да има отчасти нарушаване на целостта на дигата, само че са подхванати навреме дейности за тяхното възобновяване. При нужда се правят и незабавни аварийно-ремонтни действия. Такива все още не са настъпили.
Частично нарушени насипи има по поречията на Струма и Места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР