Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки,

...
Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки,
Коментари Харесай

Големи неприятности за автошколи след изненадващи проверки от данъчни и полиция

Значителни укрити доходи са открити в границите на подхванати инспекции, в които са взели участие чиновници на отдел " Икономическа полиция “ – ГДНП, сътрудниците им от Столична дирекция на вътрешните работи и представители на Национална агенция за приходите, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА). Съвместните дейности са започнали  преди седмица. Неотчетените продажби са открити след относителен разбор на броя учащи се за дееспособност за правоуправление на транспортни средства, минали през автошколите и явилите се на изпит  пред  " Автомобилна администрация “.

Според настоящото законодателство, всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “. В приходната организация е осъществено съпоставяне на броя на обучаемите, позволени до изпит, със междинните пазарни цени и са формирали най-малък размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и  финансовите докладите на компаниите.

Още в първите няколко компании са открити обилни отклонения и ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години, допълват от Национална агенция за приходите. Предстои възлагането на сходни инспекции в целия отрасъл.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР